MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Сімеїзі побили журналістів

15.04.2004    джерело: ("Кримська Свiтлиця", №11, 12.03.2004)
Алупкинський міський відділ міліції порушив кримінальну справу за фактом побиття кореспондентів російського "Першого каналу" і українського телеканалу "Інтер" кримськими татарами - учасниками самозахватів в селищі Сімеїз. Про це повідомили в Центрі громадських зв’язків Головного управління МВС України в Криму.

За інформацією ЦГЗ, кримінальна справа порушена за ст. 296 ч. 2 Кримінального кодексу України - "Хуліганські дії, вчинені групою осіб".

5 березня знімальні групи російського "Першого каналу" і українського телеканалу "Інтер" зазнали нападу з боку кримських татар - учасників самозахватів поблизу селища Сімеїз. В результаті нападу оператори "Першого каналу" Вадим Теличев і телеканалу "Інтер" Денис Погорєлий отримали серйозні травми. Телекамера, що належала "Першому каналу", була повністю розбита.

АСОЦІАЦІЯ ПРАЦІВНИКІВ ЗМІ ПРОТЕСТУЄ

Кримська Асоціація працівників засобів масової інформації виступила із заявою, у якій вимагає від державних структур Криму забезпечити можливість безперешкодного виконання журналістами своїх професійних обов’язків.

"Ми звертаємося до голови Верховної Ради АРК Бориса Дейча і голови Ради міністрів АРК Сергія Куницина з вимогою вжити жорстких заходів з метою не допустити екстремістських дій окремих груп населення незалежно від їхньої національної приналежності", - говориться в документі.

С. КУНИЦИН: ІНЦИДЕНТ СПРОВОКОВАНО!

Голова Ради міністрів Криму Сергій Куницин вважає, що відповідальність за інцидент у Сімеїзі, пов’язаний з побиттям журналістів учасниками самозахватів землі, несе керівництво аквапарку в Голубій затоці, зокрема депутат Верховної Ради АРК, директор ТОВ "Кримболгарпівденсервіс" Микола Янакі.

За його словами, приводом для конфлікту стало спорудження огорожі навколо аквапарку, на території якого стався самозахват. Як відзначив С. Куницин, у М. Янакі не було дозволу на будівництво, і він "не мав права цього робити, навіть з моральних міркувань".

С. Куницин також повідомив, що будівельні роботи на території аквапарку припинені "наказом по лінії цивільної оборони до з’ясування всіх обставин" ("Контекст-медіа").

 Поділитися