MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Україна має відомості про 550 000 воєнних злочинцівХарків, Київ, Павлоград: Україна пережила черговий масований обстріл‘Наша головна мета — переконати Офіс прокурора МКС, що насильницька передача дітей до Росії — це геноцид’Польща-Україна: будувати мости, а не бар’єриУкраїна разом із Францією розслідує воєнні злочини РФ Україна перша в історії людства розслідує злочини проти довкілля як воєнні злочини, — КостінВацлав Гавел і УкраїнаЯк діяти у випадку викиду радіації та як Україна готується до можливого теракту РФ Замінована Україна, іспит на громадянство, комунальні борги — підсумки тижня ‘Мрію, щоб Україна перемогла’ Україна спростила реєстрацію місцепроживання дітей ВПО‘Не смотри! Горит наша хата’‘Не дивись! Горить наша хата’Україна вийшла з Європейського інституту ОмбудсманаВрятувати захисників “Азовсталі” — Україна звернулася до ЄСПЛ за Правилом 39 Україна не виконує рішення Європейського суду! «Узяв документи, довго дивився на слово ‘Україна’». Маріуполька розповідає про ‘фільтрацію’ в БезіменномуПравозахисники: Україна воює з одним із основних ‘провайдерів’ гомофобії у світі — росією‘У нас немає зброї. Наша зброя — це Біблія’. Жителька Броварського району згадує російську окупаціюУкраїна вимагає від рф створення термінового гуманітарного коридору з «Азовсталі»

"Волю слову!" Звернення блоку Вiктора Ющенка "Наша Україна"

15.04.2004    джерело: (“Сіверщина”, м. Чернігів, № 11 (544), 12 березня 2004 р.)

Спiввiтчизники!

Блок Вiктора Ющенка "Наша Україна" висловлює солiдарнiсть i пiдтримку журналiстам, якi оголосили акцiю протесту "Волю слову!".

Сьогоднi в незалежнiй Українi влада переслiдує свободу слова ще брутальнiше за царську охранку, яка забороняла творити Тарасовi Шевченку.

Режим вдається до полiтичного та економiчного терору проти ЗМI, порушує конституцiйнi права громадян на свободу слова та отримання iнформацiї.

Клану Кучми-Медведчука-Януковича не потрiбнi незалежнi об’єктивнi ЗМI, якi правдиво iнформують про подiї у державi. Цим "дiячам" не потрiбнi свiдомi громадяни, якi мають власну позицiю. Влада вiдчуває страх та безсилля, коли люди втрачають залежнiсть вiд її манiпуляцiй i починають приймати самостiйнi зваженi рiшення.

Режим використовує засоби масової iнформацiї для поширення своїх чорних iнформацiйних технологiй, i тому вiн безжально знищує останнi бастiони демократiї та свободи слова в Українi. Нинiшня влада, на совiстi якої запеклася кров Георгiя Ґонґадзе, Iгоря Александрова, iнших журналiстiв, не збирається зупинятися.

За останнiй мiсяць в Українi влада провела масштабну "зачистку", в результатi якої було викинуто з ефiру радiо "Свобода", розгромлено радiо "Рокс" та "Континент", де мовили "Свобода", ВВС, "Громадське радiо", "Нiмецька хвиля", закрито газету "Сiльськi вiстi". Сьогоднi влада знищує останнє опозицiйне видання на Донеччинi — "Остров" i намагається позбавити лiцензiї єдиний в Українi незалежний вiд влади "5 канал" телебачення.

Спiввiтчизники! Згадайте, коли ви востаннє бачили в ефiрi телеканалiв вiдкриту дискусiю за участю представникiв опозицiї, скажiмо Вiктора Ющенка чи Юлiї Тимошенко, Олександра Мороза...

Влада боїться вiдвертої публiчної розмови з опозицiєю. Вона боїться народу i робить усе, щоб подавити будь-якi прояви вiльнодумства: за вказiвкою вищих державних керiвникiв убивають i калiчать чесних журналiстiв i полiтикiв, спецслужби прослуховують телефони громадян, стежать за ними i в Українi, i за кордоном, втручаються у приватне життя.

Радiо "Континент", радiо "Рокс", "Свобода", газета "Остров", "Сiльськi вiстi", "5 канал"... Хто буде наступним?

Сьогоднi кожен повинен дати собi вiдповiдь на питання: чи хоче вiн жити в просторi без правди i честi, де всi ходять по однiй лiнiйцi i одностайно в усьому пiдтримують "великих вождiв". Настав час сказати НI диктатурi, яка випалює кисень незалежної думки, створюючи вакуум iнформацiї.

ЦЕНЗУРI — НI!

 Поділитися