MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Свобода слова i українськi реалiї

15.04.2004    джерело: (“Сіверщина”, м. Чернігів, № 12 (545), 19 березня 2004 р.)
У минулi п’ятницю i суботу в Чернiговi вiдбувся семiнар "Свобода слова i розширення мережi демократичної преси". Його органiзували редакцiя газети "Сiверщина" i обласнi органiзацiї Української народної партiї та товариства "Просвiта" за участю прес-служби УНП. У роботi семiнару взяли участь понад 20 позаштатних кореспондентiв нашої газети, активiстiв УНП i "Просвiти" з нашої областi, журналiсти з Києва та Рiвного.

Як сказав один iз доповiдачiв на семiнарi, заступник голови Нацiональної ради України з питань телебачення i радiомовлення Вiталiй Шевченко, питання свободи слова зараз перемiстилося в центр усього полiтичного життя. I свiт, коли говорить про Україну, мовить уже не стiльки про олiгархiв, про нашу економiку, як про свободу слова, утиски незалежних ЗМI, вбивство Ґонґадзе. Є величезнi проблеми з доступом опозицiї, взагалi народу, до так званих державних, а точнiше — провладних ЗМI; по сутi, на мiсцi стоїть справа з роздержавленням ЗМI, скорiше, продовжується їх одержавлення, пiдкреслив В.Шевченко. У цих умовах демократичним силам слiд усiляко розвивати нову українську незалежну пресу. Про це i йшлося на семiнарi.

Цiкавими були виступи голови аналiтичної ради УНП Олександра Мосiюка, шеф-редактора столичної газети "Народне слово" Михайла Батога. Змiстовний тренiнг провела керiвник прес-служби УНП Iрина Лукомська. I головне — відбулися кориснi дискусiї, обмiн iнформацiєю. Зокрема, однiєю з тем була така: "Iнформацiйний простiр Чернiгiвщини". Так от його дослiдження засвiдчило, що вiн, цей простiр, цебто ситуацiя зi ЗМI, далекi вiд норм демократiї, втiм, як i загалом по Українi. Вiдбувається манiпуляцiя громадською думкою, а часто й безсоромна дезiнформацiя громадян з боку провладних ЗМI всiх рiвнiв. Часто це така нахабна дезiнформацiя, що зостається лише надiятися, що здоровий глузд людей вбереже їх вiд обману (Наш кор. Михайло Батіг).

 Поділитися