MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Як повідомив правовий відділ Комітету виборців України, питання взаємовідносин міліції та громадськості є надзвичайно складним і актуальним для Рівненщини

22.05.2004   

Ігор Гошовський:

Про це свідчать численні звернення громадян до громадських приймалень КВУ в містах Рівне, Сарни та Дубно. За результатами соціологічного опитування, проведеного у цих містах, виявилося, що «позитивно» до міліції ставиться лише 11% опитаних, «скоріше позитивно, ніж негативно» - 21%, «ніяк» - 27%. «Скоріше негативно, ніж позитивно» до міліції ставляться 26% опитаних, «негативно» ставляться 15% респондентів. Тож у цілому можна стверджувати про те, що мешканці регіону роботою міліції незадоволені.

На запитання, чому так ставляться до міліції, громадяни вибрали декілька найголовніших причин. Так більшість опитаних негативно ставляться через те, що працівники міліції вважають, що їм усе дозволено, не виконують покладених на них обов’язків, часто порушують права громадян, грубо, неввічливо та зверхньо спілкуються з громадянами, вимагають хабарі, часто не реагують на повідомлення про вчинені правопорушення та злочини, грубо та брутально поводяться із затриманими, застосовують до них фізичну силу.

Опитані також запропонували і шляхи покращення взаємовідносин громадян з міліцією. Серед запропонованих варіантів найбільшу підтримку отримало побажання керівництву міліції не покривати працівників міліції, що порушують Закон та притягувати до відповідальності працівників міліції, які зловживають своїм службовим становищем.

(“Волинь”, м. Рівне, №5, 30 січня 2004 р.)

 Поділитися