MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Батурин у 2004 році став жертвою... “темників”

26.05.2004    джерело: www.unp-ua.org, 22.04.2004

“Батурин, який у 1708 році став жертвою російських військ, у 2004 році став жертвою “темників”, – про те це йдеться у Заяві, розповсюдженій уповноваженим Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, головою Чернігівського обласного товариства “Просвіта” ім. Шевченка Василем Чепурним.

Приводом для такої оцінки стало створення інформаційної блокади навколо висвітлення у ЗМІ відкриття у Батурині за участю Віктора Ющенка та Юрія Костенка хреста жертвам трагедії 1708 року та перепоховання останків загиблих козаків. “Жодна обласна державна та комунальна газета, засновниками яких є державна адміністрація та обласна рада, не повідомили про цю подію,” – йдеться у Заяві. – “За негласною вказівкою з облдержадміністрації не вийшов репортаж і на обласному телебаченні. Формальним приводом для заборони виходу в ефір вже відзнятих сюжетів стала чутка, що начебто не відбулася ексгумація перепохованих останків”.

На думку голови Чернігівської обласної організації Української народної партії Володимира Ступака, “справжня причина заборони полягає в причетності до відкриття пам’ятника лідера блоку “Наша Україна” Віктора Ющенка”. Такими діями влада вчергове показала свою антиукраїнську сутність, намагаючись з допомогою цензури завадити відродженню історичної пам’яті народу.

 Поділитися