MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

28 квітня в Личаківському районному суді міста Львова відбулося третє слухання справи за позовом ЛОО СДПУ(о) проти голови ВО “Свобода” Олега Тягнибока

26.05.2004    джерело: («Львівська газета», 30 квітня 2004 р.)
Есдеки прагнуть захистити честь, гідність, політичну репутацію та вимагають спростування відомостей, поширених народним депутатом Олегом Тягнибоком на одній із сесій Верховної Ради, які, за їхнім твердженням, не відповідають дійсності.

Як повідомив у коментарі “Газеті” Олег Тягнибок, у лютому минулого року на сесії Верховної Ради він заявив, що Львівське телебачення, яким керує СДПУ(о), незаконно обрізає 20-хвилинний ефір, який надано для виступу народного депутата, і впроваджує таким чином цензуру. “До ЛОД ТРК ми зверталися із проханням про прямий ефір, але нам відмовили та запропонували лише запис. Згодом його показують о 12-й або 13-й годині, коли нікого немає вдома.” За словами пана Тягнибока, у своєму виступі він критикував місцеву владу і СДПУ(о). “Промова тривала 19 хвилин 30 секунд, що можуть підтвердити працівники телерадіокомпанії, тому не було підстав її скорочувати, – зауважив він. – Усе ж, коли згодом переглядав свій виступ по телевізору, то він тривав тільки 15 хвилин. Усю гостру критику вирізали”.

Предметом позову є саме заява про те, що СДПУ(о) керує Львівським телебаченням.

Як наголосив у коментарі “Газеті” голова ЛОО СДПУ(о) Ігор Шурма, Олег Тягнибок повинен знати, що ЛТБ – державна установа і не може підпорядковуватися політичним партіям. За його словами, на останньому судовому засіданні він запитав нардепа Тягнибока, чи знає він прізвища представників партії СДПУ(о), які керують телебаченням, на що той не міг відповісти. “Кожний громадянин повинен нести відповідальність за свої слова, тим паче народний депутат, у якого слово – це головне, чим він керується...”

Сам Тягнибок обурений тим, що суд розглядає позов ЛОО СДПУ(о): “Згідно з Цивільно-процесуальним кодексом, юридична особа не має права подавати до суду на захист честі й гідності, а лише на захист ділової репутації, – наголосив він. – Окрім того, про львівський осередок есдеків я навіть не згадував, звертаючись до Томенка... Це взагалі абсурдний позов...”

За словами Ігора Шурми, Олег Тягнибок має дві вищі освіти, в тому числі юридичну, і не знає, що політична партія, тут – СДПУ(о), є одна, і немає окремо Львівської, Франківської, Тернопільської й інших... “Якщо навіть когось із членів партії зачеплять – за нього заступиться ціла партія, – наголосив він. – А взагалі я радий, що пан Тягнибок не має ніяких претензій до Львівського осередку СДПУ(о). Саме цю фразу він повторював на суді кілька разів...”

Олег Тягнибок відмовився коментувати дії судді та як просувається справа, і чи немає якоїсь упередженості з боку суду, оскільки в нього ще “жевріє надія, що не всі судді піддаються тиску адміністрації президента”.

У свою чергу, Ігор Шурма повідомив, що на останньому слуханні суддя запропонував підписати двосторонню мирову. Пан Шурма на це згодився, але його опонент відмовився писати письмове спростування закидів проти СДПУ(о). Наразі есдеки вимагають саме письмового спростування без грошової компенсації за завдані моральні збитки.

Наступне слухання відбудеться 19 травня.

 Поділитися