MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Виконуючий обов’язки прокурора Чернівецької області Віталій Поцілуйко заявляє, що сьогодні в засобах масової інформації з’являється багато спекуляцій навколо смерті заслуженого тренера України та Росії з боротьби, колишнього кримінального авторитета Бориса Савлохова, які "не відповідають дійсності"

15.06.2004    джерело: (“Доба”, м. Чернівці, № 22, 4 червня 2004 р.)
Зокрема, в інтерв’ю УНІАН В.Поцілуйко зазначив, що його дивують "деякі публікації, які з’являються в ряді ЗМІ стосовно якихось спекуляцій по цій тематиці". "Мені видається, що потрібно припинити такі публікації, тому що вони не підтверджуються жодними об’єктивними даними, які є сьогодні в органах прокуратури", — переконаний В.Поцілуйко.

В.о. прокурора області також зазначив, що не відповідає дійсності і не знайшла свого підтвердження в середовищі правоохоронних органів інформація, розповсюджена минулої неділі деякими ЗМІ з посиланням на прес-секретаря Чернівецької облпрокуратури Олександра Лебедя щодо погроз, що "він живим на волю не вийде", які нібито перед смертю надходили у Сокирянській колонії №67 на адресу Б.Савлохова. В.Поцілуйко зазначив, що жодних даних про те, що "хтось комусь погрожував, у органів прокуратури сьогодні немає". "Наголошую, що по цьому факту в даний час проводиться перевірка прокуратури Сокирянського району Буковини, після чого і буде прийнято відповідне рішення. Ця перевірка проводиться об’єктивно, всебічно, з опитуванням свідків смерті Б.Савлохова, з відповідними медичними документами", — сказав В.Поцілуйко. "Жодних даних, що ця людина померла насильницькою смертю, в прокуратури немає, — підкреслив в. о. прокурора Чернівецької області. — Однак, коли буде наше рішення, ми про нього обов’язково повідомимо в ЗМІ". За словами В.Поцілуйка, сьогодні, за висновками обласних судмедекспертів, офіційна версія смерті Б.Савлохова — "серцево-судинна недостатність", а діагноз — "постінфарктний крупновогнещевий кардіосклероз — ішемічна хвороба серця".

 Поділитися