MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В ніч з 15 на 16 травня у місті Бродах, що на Львівщині, згорів цех оперативної поліграфії видавництва "Просвіта"

15.06.2004    джерело: (Майдан-ІНФОРМ, 18-05-2004)
Як свідчать мешканці сусідніх будинків, зранку їх розбудив потужний вибух. З приміщення друкарні лилось величезне полум’я.

"Пожежа тривала близько години", - сказав начальник самостійної пожежної частини №18 міста Віталій Євгенович Покутицький.

Вогнеборці загасили пожежу. Однак цього часу було достатньо, аби вивезти обладнання з ладу. В приміщенні горіло усе: кабелі, 2 стоси паперу, електрообладнання, поліграфічне обладнання, на другому поверсі приміщення загорілась підлога.

Урочисте відкриття друкарні планувалося на найближчі дні. Саме було отримано необхідні дозволи від усіх технічних служб. "У вівторок 18 травня зоставалось отримати остаточний висновок від Львівського обласного відділу охорони праці, після чого планувалось розпочати роботу", - твердить один з організаторів видавництва "Просвіта" Дмитро Чобіт.

Це видавництво відоме тим, що там видавали книгу "Нарцис" про керівника адміністрації президента України Віктора Медведчука.

 Поділитися