MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Розглянувши у відкритому засіданні в м. Києві справу за позовом Медведчука Віктора Володимировича до Тимошенко Юлії Володимирівни, редакції газети «Сільські вісті», Грузіна Василя Дмитровича про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації, суд вирішив:

15.06.2004    джерело: (“Сільські вісті”, №59, 25 травня 2004 р.)

З рішення Шевченківського районного суду м. Києва в складі: головуючого — судді Марчук Н. О. при секретарі — Костюк Н. В., Ретьман О. А. — від 26 квітня 2004 року:

«Позов Медведчука Віктора Володимировича до Тимошенко Юлії Володимирівни, редакції газети «Сільські вісті», Грузіна Василя Дмитровича про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації задовольнити частково.

Визнати такими, що не відповідають дійсності, порочать честь, гідність, ділову репутацію Медведчука Віктора Володимировича відомості, надруковані в газеті «Сільські вісті» (№ 135 від 13.11.2001 р.) в рубриці «Ідемо до виборів» в інтерв’ю заступника головного редактора Грузіна В. Д. з лідером блоку «Форум національного порятунку» Ю. В. Тимошенко «Битва добра зі злом», та в електронній версії газети «Сільські вісті» на Інтернет-сайті www. silskivisti. kiev. ua, а саме:

«Представляють її такі відомі політики, як Віктор Медведчук, Леонід Кравчук, Григорій Суркіс та їм подібні особи, тісно пов’язані з великим бізнесом, який діє, зокрема, в тіньовому секторі, який завдає Україні багато зла»,

«голова СДПУ(о) Медведчук, перший віце-спікер Верховної Ради, згвалтував парламент, благословив навіть фальсифікацію голосування, здійснив таким чином відверту «земельну контрреволюцію»,

«... президентськими служками Медведчуком...».

Зобов’язати редакцію газети «Сільські вісті» надрукувати в місячний строк після набрання чинності даного рішення в якості спростування вищезазначених відомостей резолютивну частину рішення на тій же сторінці, тим же шрифтом, без редакційних або інших коментарів, а також розмістити це спростування в електронній версії газети «Сільські вісті» на Інтернет-сайті www.silskivisti.kiev.ua ».

 Поділитися