MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Україні створено Фонд правової допомоги

01.07.2004   
Фонд створено для надання правової допомоги соціально вразливим верствам населення, за спільною ініціативою Міжнародного фонду «Відродження» (МФВ) і Корпорації «Інтерпайп», за підтримки народного депутата та мецената Віктора Пінчука.

21 червня, у понеділок, о 14:00, у приміщенні агенції «Інтерфакс-Україна» (вул. Рейтарська, 8/5а) відбудеться прес-конференція на тему: «Створення Фонду правової допомоги для захисту соціально вразливих верств населення». Його поява є безпосереднім результатом спільної ініціативи Міжнародного фонду «Відродження» (МФВ) і Корпорації «Інтерпайп» за підтримки народного депутата та мецената Віктора Пінчука.

Мета фонду — сприяти правовому захисту соціально вразливих верств населення, а також реформуванню вищої юридичної освіти, що передбачає зміну світогляду та принципів роботи молодих юристів і студентів вищих навчальних закладів юридичних спеціальностей.

Учасники:

Євген Бистрицький – Виконавчий Директор Фонду «Відродження»,

Ігор Ярославцев – Голова Правління Корпорації «Інтерпайп»,

Маркіян Дулеба – Менеджер програми «Верховенство права» МФВ

«Юридичні клініки» — це центри безкоштовної правової допомоги для захисту прав та інтересів громадян при вищих навчальних закладах. Нині в Україні діє 23 «юридичні клініки» при юридичних факультетах у 17 областях. Успішна діяльність наявних «юридичних клінік» засвідчила нагальну потребу в збільшенні їх кількості. Крім фінансової підтримки Фонду «Відрод­ження» для їх функціонування також залучено кошти й інформаційно-технічні ресурси інших міжнародних донорів. За їхньої підтримки для оперативного обміну інформацією й досвідом між «юридичними клініками» і неурядовими організаціями України у 2003 року створено тематичний веб-сайт http://legalclinics.org.ua

До 2007 року Фондом правової допомоги заплановано підтримати і поширити діяльність «юридичних клінік» в усіх регіонах країни. Серед пріоритетних завдань на найближчі три роки слід виокремити такі:

·підтримка ініціатив, спрямованих на розбудову та розвиток мережі «юридичних клінік» України;

·розробка механізмів функціонування й індивідуального розвитку «юридичних клінік»;

·підтримка ініціатив щодо розробки нормативного і процедурного забезпечення діяльності «юридичних клінік»;

·підготовка програм і спеціалістів для професійного розвитку «юридичних клінік»;

·інформаційно-методичне забезпечення діяльності «юридичних клінік».

Спільний проект також передбачає підтримку ініціатив щодо розвитку інших форм правового захисту громадян і сприяння судовій реформі.

Контактні особи:

Артем Колесник, PR-менеджер МФВ, телефон: 461 97 09, Електронна пошта: [email protected]  

Маркіян Дулеба, Менеджер програми «Верховенство права», Телефон: 246 83 63, Електронна пошта: [email protected]  

 Поділитися