MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Сполучені Штати Америки мають намір домагатися поновлення мовлення на Україну радіостанцій "Свобода" і "Голос Америки" до президентських виборів

06.07.2004    джерело: (“Поступ”, м. Львів, 12 червня 2004 р.)
Про це заявив журналістам член ради директорів з радіомовлення США Джефрі Гіршберг у четвер у Києві після зустрічі з головою Верховної Ради Володимиром Литвином. Гіршберг не приховував, що саме поновлення роботи обох американських радіостанцій і є головною метою його візиту до України.

Аргументуючи свої вимоги, член ради директорів з радіомовлення США висловив переконання, що український народ повинен знати, про що говорить Америка. "Українські люди повинні чути різні думки, а мета цього -- щоб вони самі вирішили, хто повинен керувати цією країною", -- зазначив він.

Гіршберг також пообіцяв: якщо його візит зазнає невдачі, то він відвідуватиме Україну поки радіо "Своброда" і "Голос Америки" не заговорять на українських частотах. До того ж він повідомив, що під час зустрічі з Литвином вони обговорювали й інші питання, цікаві для обох сторін. Зокрема форми та принципи майбутньої співпраці, особливо у сфері інформації.

Як повідомив журналістам прес-секретар українського спікера Ігор Сторожук, Литвин підтримав позицію американця щодо поновлення мовлення "Свободи" та "Голосу Америки" й підтвердив готовність політично цьому сприяти. Водночас Литвин зазначив, що вихід таких програм -- це питання виконавчої влади і нагадав, що на свій лист, який він скерував ще 14 травня в Кабмін з проханням "розглянути можливість посприяти" виходові в ефір програм радіо "Свобода", він і досі не одержав відповіді (Ростислав Коваль).

 Поділитися