MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Міліція знімала кіно

06.07.2004    джерело: (“Львівська газета”, 4 червня 2004 р.)
Дивний випадок стався вчора на засіданні Львівської міської ради. Під час розгляду земельно-майнових питань депутат Роман Вороняк звернув увагу на те, що в сесійній залі проводять відеозйомку незнайомі особи. На вимогу представитись, від якого медіа вони акредитовані в міській раді, гості спочатку відмовилися відповідати, а потім усе ж назвалися.

Виявляється, відеозйомкою керував... капітан міліції. На здивовані запитання депутатів, для чого правоохоронцям документувати засідання на відео, капітан пояснив, що “проводить оперативну зйомку” у зв’язку з тим, що на сесії розглядають господарські питання, “які стосуються УМВСУ у Львівській області”. Нагадаємо, що оперативну зйомку правоохоронці мають право проводити лише з санкції прокурора. Та й узагалі не зрозуміло, що це: новий спосіб збору інформації, складова частина “силових” і “контролюючих” навчань, які проводять на Львівщині, чи спроба психологічного тиску на депутатів? Оскільки ніяких правових підтверджень своїх дій міліціонери не надали, їм довелося залишити зал засідань.

 Поділитися