MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

“Репортери без кордонів” звернулися до міністра внутрішніх справ Миколи Білоконя з приводу побиття головного редактора тижневика "Час" Петрa Кобевка. Про це повідомляє Інститут масової інформації

06.07.2004    джерело: («Час», м. Чернівці, № 24, 10 червня 2004 р.)
“Репортери без кордонів” очікують, що з приводу цього нападу, який є дуже тривожною ознакою напередодні президентських виборів, що відбудуться в жовтні цього року, буде проведено глибоке та прозоре розслідування”, - сказано у заяві.

“З початку року ситуація зі свободою слова в країні залишається дуже тривожною, - підкреслює міжнародна організація. - Двох журналістів інтернет-газет було заарештовано упродовж двох тижнів".

За даними ІМІ, жертва вважає, що напад має стосунок не до конкретної публікації, а до загальної позиції газети. Зокрема, з моменту створення газети “Час” проти неї було ініційовано 48 позовів у зв’язку зі статтями, надрукованими на її сторінках.

У своєму щорічному звіті 2004 року “Репортери без кордонів” вказують, що "за 2003 рік кількість журналістів, на яких було скоєно напад, збільшилась, та що розслідування вбивств журналістів не зрушуються з місця”.

 Поділитися