MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

"Русский блок": правительство Крыма запретило выпускать в эфир телепрограмму о жизни русского населения

06.07.2004   

Правительство Крыма запретило выпускать в эфир телепрограмму "Куранты", информирующую о жизни русского населения полуострова. Против этого запрета высказался Координационный совет российских соотечественников Крыма, Русская община Крыма и региональная организация всеукраинской партии "Русский блок".

В Русском доме Симферополя их лидеры провели пресс-конференцию, на которой проинформировали, что по распоряжению главы правительства АРК Сергея Куницына руководство телерадиокомпании "Крым" прервало контракт с Русским культурным центром фонда "Москва-Крым", каждую неделю выходившим в эфир с программой "Куранты". ТРК "Крым" потребовало исключить из договора пункт о передаче информации о событиях в жизни русского населения, составляющего абсолютное большинство среди жителей полуострова. Соответствующие заявления против действий администрации направлены в суд.

Как рассказал директор Крымской дирекции фонда "Москва-Крым" Павел Хриенко, в государственной телерадиокомпании "Крым" работают 6 национальных редакций, которые содержатся за счет бюджета, но среди них русской редакции нет. Закрытие программы "Куранты" - демонстративное ограничение прав русского населения Крыма на свободу слова, считает он.

Как сообщили ЛІГАБізнесІнформ в пресс-службе "Русского блока", Координационный совет соотечественников обратился к парламенту Крыма с требованием "пресечь антирусские вылазки и обеспечить русскому населению равные права с другими этносами республики".

(ЛIГАБiзнесIнформ, 16.05.2004)

 

***

Рада міністрів Криму і її голова Сергій Куницин офіційно заявляють про непричетність до рішення керівництва Державної телерадіокомпанії "Крим" розірвати договір про трансляцію телепередачі "Куранти". З цього приводу прес-служба Ради міністрів АРК нагадує, що ДТРК "Крим" є самостійною юридичною особою і також самостійно визначає свою ефірну політику. Крім того, ДТРК "Крим" не є монополістом телемовлення на півострові ні за охопленням ефірного покриття, ні за часом мовлення. Говорити про якусь "заборону" програми, означає навмисне спотворювати факти, лукавити чи попросту брехати.

Разом з тим, Головне управління зовнішніх зв’язків і міжрегіонального співробітництва Ради міністрів Криму має намір звернутися до фонду "Москва-Крим" і уряду Москви за роз’ясненням щодо участі директора кримського представництва фонду Павла Хрієнка і директора Російського культурного центру Олександра Єрмачкова в прес-конференції, де вони були представлені як учасники разом із Сергієм Цековим, Олександром Черноморовим і Михайлом Бахарєвим. Рада міністрів Криму хотіла б знати, чи відомо керівництву фонду та уряду Москви про участь зазначених посадових осіб у спільній з політичними партіями і організаціями прес-конференції (Прес-служба Ради міністрів АРК).

(“Кримська світлиця”, №21, 21.05.2004)

 Поділитися