MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Кому служить УТ-1? З виступу народного депутата Ю. А. Кармазіна на сесії Верховної Ради України 4 червня 2004 року

06.07.2004    джерело: („Сільські вісті”, №65, 8 червня 2004 р.)
Шановні народні депутати! Шановні виборці України! Я звертаюся до вас з приводу того, що 25 травня 2004 року у передачі «Вісті» о 21-ій годині на каналі УТ-1 висвітлювався розгляд в Апеляційному суді міста Київ цивільної справи про закриття газети «Сільські вісті». При цьому було допущено розповсюдження інформації такого змісту: «У суді, передусім, дали виступити народним депутатам. З дорученням від редакції прийшли Юрій Кармазін, Валентина Семенюк та Іван Бокий, а також Костянтин Ситник. Всіх перевершив Кармазін, він зробив сенсаційну заяву про те, що необхідно здійснювати генетичну експертизу, мовляв, її відсутність його як українця ображає». Вищевказане повідомлення здійснене з брутальним перекрученням змісту мого виступу.

У виступі в Апеляційному суді на захист газети «Сільські вісті», яку ми не дамо нікому закрити, засуджуючи фактор розпалювання міжнаціональної ворожнечі, я заперечив існування антисемітизму в Україні, пишався тим, що в Україні, на відміну від інших країн, не проводять генетичну експертизу, і зі змісту мого виступу всім присутнім у залі, а це понад 150 осіб, стало зрозуміло, що я обурювався саме тим, що громадяни України можуть бути піддані такій експертизі за кордоном. Мій виступ фіксувався технічними засобами.

Вважаю, що посилання на мій виступ з перекрученням його змісту для мене і моїх виборців є вкрай образливим. Також вважаю абсолютно безвідповідальним з боку посадових осіб телекомпанії, так званої Національної, розповсюдження цієї та подібної інформації без попередньої перевірки, це є спробою компрометації голови Партії захисників Вітчизни, і я розцінюю вищенаведене висвітлення мого виступу як таке, що не відповідає дійсності, — як умисну спробу розпалити ворожнечу між братніми народами, підірвати авторитет публічного політичного діяча, принизити, зганьбити мою честь і гідність. Взагалі, після того, як я ознайомився з тим, що робить УТ-1 щодо висвітлення подій навколо «Сільських вістей», то в мене склалося враження, що це є не головний український, а головний ізраїльський телеканал.

З легкої руки УТ-1, а також громадянина Ізраїлю Рабиновича, який подібні нісенітниці ніс і в ефірі «5 каналу», нашого посла, посла держави Україна в Ізраїлі, викликав пан Натан Щаранський, другорядний міністр у справах Єрусалима і т. д. Але мовчить наше українське Міністерство закордонних справ. Чи, може, воно вже на службі в Ізраїлю?

 Поділитися