MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Важко суду працювати за законом

27.07.2004   
Олексій Свєтіков, м.Северодоцьк
Ленінський місцевий суд міста Луганська також порушує процесуальне законодавство - не розглянуто у 5-тидений строк скаргу на порушення закону “Про вибори Президента України”.
Згідно закону, скарги на порушення закону “Про вибори Президента України” розглядаються у п’ятиденний строк. Для Ленінського місцевого суду міста Луганська такий термін виявився занадто малим.

Скарга виборця Сергія Д’якова на порушення виборчого законодавства була отримана у цьому районному суді 13 липня – згідно з відміткою на повідомленні про вручення рекомендованого листа зі скаргою. Тобто скарга мала розглядатися не пізніше 18 липня. Проте сьогодні суддя Олена Островська, якій була передана скарга, пояснила скаржникові, що лише в понеділок, 19 липня, вона зможе взагалі що-небудь сказати про подальшу долю його скарги. Посилання Сергія Д’якова на порушення таким чином судом закону про вибори ніяк не вплинули на суддю. Зрозуміти суддю можна: заявник оскаржує дії голови облдержадміністрації, голови облради та Луганської ОДА в цілому, які він вважає такими, що суперечать принципу рівного виборчого права та порушують встановлені законом обмеження щодо участі в агітації.

Нічого не дало для забезпечення виконанням судом закону й звернення скаржника до заступника голови Луганського апеляційного суду. Правда, той переговорив з керівництвом районного суду, і там, за словами Садика Тагієва, йому лише пообіцяли, що визначать суддю, який буде займатися виборчими спорами.

Виборцю у даному спорі надає підтримку юрист Ніна Мєтьолкіна, що працює за програмою “Правова допомога виборцям”.

 Поділитися