MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Оперативний працівник Вільнянської виправно-трудової колонії №20 своє підвищення у посаді сприйняв як карт-бланш для утвердження власного авторитету поміж ув’язнених

31.08.2004   
(“Україна молода”, №129, 15 липня 2004 р.)
Під час одного «спілкування» з «авторитетом» начальник вирішив, що його співбесідник поводиться невідповідно, без поваги ставиться до співробітника колонії — і жорстоко побив ув’язненого (слідчі встановили, що потерпілому завдано близько тридцяти ударів кийком!).

Суттєвою для працівників Запорізької прокуратури була і та обставина, що побитий в’язень жодного разу не порушував режиму, був “без проблемним”. Твердження “опера”, начебто зек повівся, як грубіян, слідчі сприйняли як спробу ухилитися від відповідальності.

Справу передано до суду. Утвердження співробітником колонії свого авторитету силою Феміда може оцінити ув’язненням “педагога” на термін до восьми років.

 Поділитися