MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

"5 канал" звернувся до Президента, Голови Верховної Ради, Прем’єр-міністра, голови Комітету з питань свободи слова та в Національну Раду з питань телебачення і радіомовлення із закликом "зупинити самочинство можновладців стосовно "зачистки" "5 каналу". Відкрите звернення також буде направлене в Європейську комісію, ОБСЄ та інформаційну службу Ради Європи в Україні

31.08.2004    джерело: („Український південь”, м. Миколаїв, №25, 2004 р.)

Наводимо текст звернення повністю:

"Відкрите звернення до небайдужих.

В телерадіопросторі України криза, вандалізм, "беспредел"… Конституційне право людини на свободу слова, право на отримання достовірної, повної, об’єктивної інформації нищиться виконавцями на місцях за сприяння (можливо, не усвідомленого) відповідальних осіб на горі.

Розуміючи, що ліцензування — процес складний, тривалий і не завжди позитивний для вільних і об’єктивних ЗМІ, до яких ми відносимо і себе, "5 канал", вважаємо, що суспільство, держава, всі, хто небайдужий до стану свободи слова в Україні, мають стати на захист прав і свобод людини і громадянина. Тож вважаємо, що в силі Національної ради зупинити самочинство можновладців стосовно "зачистки" "5 каналу" — Каналу чесних новин у кабельних мережах України.

Наразі "5 канал" відключено у кабельних мережах Донецької області. Офіційною причиною здебільшого називають технічні проблеми, але таке пояснення, принаймі, викликає здивування , адже воно не має під собою не тільки законної підстави, але й не обгрунтовується з точки зору здорового глузду — виглядає хибним, непереконливим та взагалі абсурдним. Крім того, відключення каналу є порушенням угод, підписаних між "5 каналом" та кабельними асоціаціями "Донбастелемережа" та "Укртелемережа".

У приватних розмовах донецькі "кабельники" пояснюють, що відключити Канал чесних новин їм наполегливо радить місцева влада. А тому не дивно, що Україна і досі єдина країна Старого світу, яка не ратифікувала Європейську конвенцію "Про трансграничне телебачення", що обмежує вплив владних структур на операторів кабельного телебачення. І дійсно, навіщо "кабельникам" створювати режим найбільшого сприяння у вільній державі, адже так значно легше тримати "демократію" під контролем.

І як резюме: сьогодні "5 канал" не може бачити більшість мешканців Донецька, Артемівська, Селідова, Димитрова, Єнакієва, тобто третина регіону! Ми не здамося. Але хто наступний?.."

Прес-служба "5 каналу".

 Поділитися