MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Газета “Вечірнє Мукачеве” опублікувала коротеньку замітку про те, що Леонід Кучма “… підписав указ про нагородження головних діючих осіб мукачівської епопеї державними відзнаками”

31.08.2004    джерело: (“Високий Замок”, м. Львів, №126, 17.07.2004 р.)

Газета резюмувала, що подібне рішення услід за скандальними виборами мера Мукачева викликає здивування. Власне ці судження стали приводом для судових позовів з боку в. о. міського голови Мукачевого Матвія Поповича та начальника територіального управління Державної судової адміністрації Василя Ковбаска, які вбачають у згаданих висловлюваннях приниження честі, гідності і ділової репутації. Обидва позивачі вимагають за свої моральні страждання стягнути з головного редактора газети по десять тисяч гривень.

У іншої закарпатської газети  — “Трибуни”— після публікації статті про смерть ректора Ужгородського університету Володимира Сливки, у якій піддавалася сумніву версія самогубства, теж почалися проблеми. Головного редактора Ігоря Гавриліва викликали у прокуратуру “для розмови”. Оскільки це не допомогло, обласне управління боротьби з організованою злочинністю раптом зажадало перевірки засновника “Трибуни” ТОВ “Вітас”… Пан Гаврилів твердить, що газета не має жодних проблем з податківцями і вважає перевірки політичним замовленням.

P.S. Як стало відомо з поінформованих джерел, в. о. міського голови Мукачевого пан Попович пригрозив розповсюджувачам, що у них виникнуть серйозні проблеми з фіскальними органами, якщо вони насміляться продавати “Вечірнє Мукачеве” і “Старий Замок Паланок”. В момент написання матеріалу у приватних газетних кіосках цих газет справді не було…

м. Мукачеве

 Поділитися