MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Виборча кампанія в Кривому Розі

11.09.2004   
Микола Коробко, м. Кривий Ріг
Всі порушення виборчого законодавства в Кривому Розі є типовими для всієї України. Зовсім не можна сказати, що місцева влада вигадує дещо своє – таке враження, що всі діють, виконуючи одні вказівки.

От тому і міський штаб кандидата в Президенти України В. Януковича розташований в адміністративній будівлі підприємства “Кривбаспромводопостачання”.

Напередодні приїзду В.Януковича до міста, рекламний відділ міськвиконкому запросив представників фірм, що спеціалізуються на виготовленні та розповсюдженні зовнішньої реклами, і запропонував їм підписати угоду на розміщення передвиборчої агітації В. Януковича. Треба було поставити підписи та печатки на ще незаповнені бланки угод, які, начебто, потім у Києві підпишуть у виборчому штабі прем’єр-міністра. Ціни за розміщення реклами були в декілька разів нижчими від тих сум, що платять фірми за використання землі під біг-бордами. Однак, 7 серпня біг-борди по місту вже стояли.

Наприкінці серпня, після проведення Форуму демократичних сил, що підтримали В. Януковича, заступник голови міської організації НДП Анатолій Корнік, відповідаючи на запитання кореспондента газети “Вестник Кривбасса” про те, що “відомо безліч фактів, коли підписи на підтримку Януковича примушують збирати відкликаних з відпусток вчителів, коли агітаційну роботу за кандидата від влади ведуть державні службовці”, навіть не заперечував, а тільки сказав, що “ми проти цього”, але “повністю виключити вплив адмінресурсу на хід виборчої кампанії неможливо. І не тільки у нас”.

2-го серпня міська прокуратура із залученням працівників “Беркуту” протягом восьми годин здійснювала обшук у приймальні штабу кандидата в Президенти України Олександра Мороза у 32-ому виборчому округу. При цьому у журналіста С.Зінченка з рук був вирваний цифровий фотоапарат, а до прокуратури була передана флеш-карта з цього фотоапарату з 10-ма знімками.

Також журналіст С.Зінченко звернувся до органів міліції із заявою про те, що під час його зустрічі із начальником виборчого штабу кандидата в Президента України В.Януковича Чакіним П.О., останній не тільки перешкоджав журналісту виконувати свій професійний обов’язок, а наніс йому матеріальну шкоду – вибив з рук журналіста диктофон, який впав на підлогу і розвалився на шматки.

 Поділитися