MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

І апеляційний суд теж порушує строки...

11.09.2004   
Олексій Свєтіков, м.Сєвєродонецьк
Апеляційна скарга Сергія Дьякова стосовно виборчого спору, була подана 28 липня і мала б бути розглянута на протязі двох днів, але, на жаль, цього не сталося.
Можливо, що цього тижня буде розглянуто нарешті апеляційну скаргу Сергія Дьякова на ухвалу Ленінського райсуду. Скарга стосувалася виборчого спору, була подана 28 липня і мала б бути розглянута на протязі двох днів.

Проте до 10 серпня вона знаходилась у районному суді: суддя Олена Островська, що винесла ухвалу, знаходилась у відпустці. І залишалась би там до 25 серпня (до кінця відпуски), якби не наполегливість юриста приймальні КВУ Ніни Мєтьолкіної. В апеляційний суд скарга потрапила 10 серпня, і лише 7 вересня заступник голови Луганського апеляційного суду Садик Тагієв пообіцяв, що призначить її до розгляду цього тижня. Найдовше – у понеділок. Виявляється, він не знав, що у суді є апеляція з виборчого спору, а то б вона була розглянута своєчасно.

Нагадаємо, що 23 серпня Ленінський районний суд виніс ухвалу, якою зупинив провадження по скарзі Сергія Дьякова на дії голови Луганської ОДА Олександра Єфремова, голови Луганської обласної ради Віктора Тихонова та прес–центру облдержадміністрації, які порушують, на його погляд, вимоги виборчого законодавства. Суддя вважає, що закон не дозволяє виборцю звертатися до суду зі скаргами на дії посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування, крім безпосередньо пов’язаних з організацією виборів.

 Поділитися