MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Гримаси законотворчості

11.09.2004   
Констянтин Устименко, м. Дніпропетровськ
Всього півроку діяла податкова пільга самотнім матерям - депутати вирішили з 1 січня 2005 року забрати у них і цю жалюгідну суму.
Спочатку “дяді” з Верховної Ради поманили дітей цукеркою – Законом від 15.06.04 № 1780-IV внесли зміни до Закону “Про податок з доходів фізичних осіб”, відповідно до яких самотнім матерям пільга з оподаткування була додаткова збільшена. Для таких осіб із зарплатнею менш ніж 510 гривень, окрім загальної податкової пільги, додавалась пільга на кожну дитину.

Але після святкування Дня Конституції депутати передумали і вирішили з 1 січня 2005 року забрати цукерку, якою тільки поманили.

Законом від 01. 07.04 № 1952-IV вони знов внесли зміни до пункту 6.5.1 статті 6 Закону “Про податок з доходів фізичних осіб”, і скасували додаткову податкову пільгу, чим зменшили дохід самотніх матерів.

Перш за все таке рішення депутатів порушує статтю 22 Конституції України, яка забороняє звужувати новим законом обсяг прав громадян, що встановлені законом раніш. Та й сама швидкість прийняття двох протилежних норм закону викликає запитання. Про таку законотворчість у Писанні сказано: “Не відають вони, що творять”

Відповідно до статті 11 діючого в Україні з січня цього року Закону “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” Закон № 1958-IV підлягає перегляду як такий, що суперечить положенням статей 4 і 5 Закону “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”.

 Поділитися