MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Порятунок від армії

21.09.2004    джерело: (“Поступ”, м. Львів, 20 липня 2004 р.)
Мар’яна П’єцух
Більше робочих місць буде виділено для призовників альтернативної служби. Відтепер призовники зможуть проходити службу не лише на підприємствах лише комунальної чи 100%-ї державної власності, або в організаціях "Червоного хреста", а й в тих структурах, де переважна частка у статутному фонді є в державній чи комунальній власності, інформує відділ з питань використання трудових ресурсів та зайнятості населення Головного управління праці та соціального захисту населення ЛОДА.

Як розповіла "Поступу" начальник вищезгаданого відділу Євгенія Муравська, з призовниками-альтернативниками "завжди була проблема", оскільки вакантних місць не так багато, а, окрім того, на ці місця, як правило, претендують безробітні. "Відбирати у них роботу не хочеться", — каже пані Муравська. Тому відділ, який вона очолює, звертався до райдержадміністрацій з проханням бронювати для майбутніх призовників місця. "Однак часто голови РДА на наші прохання особливо не відкликалися", — додає Євгенія Муравська.

За її словами, завдяки цій зміні до закону, зараз значно збільшиться для призовників кількість робочих місць, яких раніше не вистачало. Відтак інколи призовникам доводилося самим собі шукати роботу. Наразі на Львівщині альтернативну службу можна пройти у військовому госпіталі, будинках-інтернатах, організаціях "Червоного хреста", ЖЕКах, а також інших установах сфери охорони навколишнього середовища, охорони здоров’я та соціальної сфери. Працюючи, і водночас проходячи армійську службу, молоді люди, як і інші працівники установи, на однакових умовах отримують зарплату. Проте, альтернативники не мають права, відбуваючи службу, обіймати керівні посади або ж паралельно десь працювати.

Щоб позбутися армії, призовник має належати до релігійної громади, яка не визнає військового гартування людей. Цього весняного призову таких осіб на Львівщині виявилося 154.

 Поділитися