MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Перемишлянах горіла районна друкарня. Схоже, хтось зумисне вчинив підпал

21.09.2004    джерело: (“Поступ”, м. Львів, 26 червня 2004 р. )
Як розповів "Поступу" прес-секретар Головного управління протипожежної безпеки МНС у Львівській області Павло Василенко, пожежа на державній друкарні виникла близько п’ятої години ранку. Вже на місці події пожежники з’ясували, що напередодні хтось вибив вхідні двері у друкарню, облив приміщення бензином та соляркою з автомобільної каністри і підпалив.

Пан Василенко зазначив, що, імовірно, зловмисники хотіли підпалити й інші приміщення, однак не встигли і накивали п’ятами. На щастя, під час пожежі ніхто не постраждав, позаяк такої ранньої пори нікого у друкарні не було. Та й друкарське обладнання вогнеборцям вдалося врятувати, погасивши пожежу вже за 20 хвилин. Щоправда, близько 15 метрів підлоги приміщення та кілька друкарських верстатів вогонь таки зіпсував.

Натомість кімната, де друкували районні газети, залишилася непошкодженою. У Перемишлянській друкарні, зокрема, видавали районну газету "Галицький шлях", буську районну газету "Воля народу" та незалежний часопис Волині "Вільна думка". Правоохоронці не відкидають, що зловмисникам "не догодила" якась із цих газет.

За фактом злому буде порушено кримінальну справу. Павло Василенко зазначив, що гасіння пожежі коштувало вогнеборцям 1800 гривень. Цей випадок, на його думку, є резонансним, позаяк пожежники рідко мають справу з зумисним спричиненням пожеж.

 Поділитися