MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Рівне: Пропаганда під час релігійних проповідей в рівненських церквах починає впливати на електоральні уподобання виборців

13.10.2004    джерело: РУПОР
Миряни, які відвідують церкви УПЦ (Московського Патріархату) розповідають, що батюшки називають їм як прізвища тих, за кого варто, так і прізвища тих, за кого не варто голосувати.
За словами Голови рівненського відділення Комітету виборців України Миколи Грищенка, миряни, які відвідують церкви УПЦ (Московського Патріархату) розповідають, що батюшки називають їм як прізвища тих, за кого варто, так і прізвища тих, за кого не варто голосувати. Оскільки, за словами священників, після перемоги одного з кандидатів в області буде поставлена керувати людина, яка відбере всі церкви в УПЦ МП і передасть їх УПЦ КП. Виборці кажуть, що така постановка питання священиками змінює їхнє ставлення до кандидата, якого вони підтримували на попередніх парламентських виборах.

Як вважає Микола Грищенко, “впливу такого “клерикального” чинника на волевиявлення виборців варто надавати великого значення, оскільки за всіма соціологічними опитуваннями саме церква для населення стоїть на першому місці за рівнем довіри”. Пан Грищенко додав, що “тільки стоїть питання, як довго церква зможе утримувати такі свої позиції, якщо вона так активно включилась в політику, яка є однією з найбрудніших занять людства”.

Забули, певно, священики про своє справжнє покликання. А ті, хто спонукає їх до таких дій, законодавства просто не читали. Адже чітко у частині 8 статті 5 Закону України “Про свободу совісті та релігійних організацій” написано, що релігійні організації не мають права брати участь у діяльності політичних партій і вести агітацію. Жодна з Церков України, жодна з релігійних організацій не може брати участі у виборчому процесі та в політичному житті країни в цілому. Залучення Церкви до виборчого процесу неприпустиме, це суперечить конституційному принципу про відокремлення Церкви та релігійних організацій від держави (частина 3 статті 35 Конституції України). Церква не є політичною організацією і вона не повинна втягуватись у виборчу кампанію.

 Поділитися