MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Заява до територіальної виборчої комісії виборчого округу № 171 (Харківська область)

13.10.2004   
Найбільш потворні форми адмінресурсу ми спостерігаємо в роботі з організації виборів, тобто роботі виборчих комісій всіх рівнів.

Територіальній виборчій комісії територіального виборчого округу №171 (Харківська область)

членів ТВК №171:

Чернічкіна Миколи Дмитровича, Чернухи Вікторії Терентіївни, Марунченко Аліси Миколаївни, Горбунова Віктора Михайловича.

Відповідно до прав та обов’язків, які надаються членам ТВК частиною 5, 6 ст.29, відповідно до пункту 1 частини 1 ст.26, частини 8 ст.28 Закону України (Про вибори Президента України), уважно перевіривши майже всі подання, які надійшли до ТВК №171 стосовно осіб, рекомендованих до складу ДВК, було встановлено наступне: 15(п’ятнадцять) з числа 22 (двадцяти двох) поданих до 15.09 04 року включно – не підлягають затвердженню і мають бути перевірені стосовно порушення вимог ст.105 Закону України (Про вибори Президента) відповідно до статей 157, 158 Кримінального Кодексу, а також 186-2 КпАП України. Ця думка обґрунтовується наступним:

Подання довірених осіб кандидатів в Президенти України: Базилюка О.Ф., Бойко Б.Ф., Вітренко Н.М., Волги В.О., Душина І.Л., Збітєва Ю.І., Козака Р.М., Комісаренко С.В., Корчинського Д.О., Кривобокова В.А., Нечипорука В.П., Ржавського М.В., Чорновіла А.В., Яковенко О.М., Януковича В.Ф., мають однакове оформлення і були зроблені на одному і тому ж комп’ютері, на що вказують однакові помилки, які містяться в них, а саме часто зустрічається рік народження осіб, пропонованих до ДВК – 01.01.89.

13 (тринадцять) з цих подань підписані довіреними особами, які мають статус всеукраїнських, мабуть тому що ці кандидати не мають своїх довірених осіб у 171 виборчому окрузі. Звертає на себе увагу те, що підписи всіх цих довірених осіб завірені мало того, що одним і тим же приватним Київським нотаріусом Гончаренко Н.О., а ще й одним і тим же днем – 09.09.04 р.

Логічно думати, що вказані подання складені на підставі особистих заяв кандидатів до складу ДВК. Але і це підлягає сумніву. Якщо вони дійсно надійшли до ТВК №171 м. Харкова протягом дня 15 вересня 2004р. з міста Києва, як запевняє Голова ТВК №171 Войтенко А.І., то коли і ким збиралися ці заяви від осіб для включення їх до подань? Як відомо ні штабів, ні довірених осіб від цих кандидатів в м. Харкові немає. Дивним є також те, що всі заяви від такої кількості людей зібрані протягом 11 і 13 вересня, як це видно з заяв задньою датою до дати підпису та завірення самих подань. Винятком з цього числа є подання Януковича (підписане 13.09.04), Комісаренко (14.09.04), Вітренко (15.09.04), але і в них всі заяви осіб датовані одними і тими ж датами: 11 і 13 вересня 2004 р. Взагалі це складає 2314 осіб.

Зрівнюючи всі ці заяви, виявляється велика схожість в їх оформленні (і це стосується 15 кандидатів), а саме:

– усі заяви всіх кандидатів від працівників СОШ №29 написані вручну (без заповнення бланків) і в них немає дати заповнення;

– велика схожість почерків заповнення заяв та підозрілі самі підписи (так дорослі люди не підписуються, тим паче працівники бюджетних установ);

– в усіх заявах рекомендованих осіб до ДВК від усіх наведених вище кандидатів прізвище самого кандидата вписано іншою ручкою і іншим почерком. Якщо особа сама заповняла б заяву, то і прізвище кандидата вона вписала б своєю рукою. Найбільш вірогідним є те, що ці заяви писались ким-то взагалі, а потім уже розписувались (розподілялись) між кандидатами. Зробивши вибірку і виписавши із подань усіх заявлених до складу ДВК осіб за місцем їх праці, виявилось що майже всі вони працівники одних і тих же державних закладів Дзержинського району м. Харкова і розподілені рівномірно між 15 кандидатами. Це і підтверджує те, що прізвище кандидатів в заявах дописувались при розподілі їх між кандидатами. Чисельність працівників цих установ, рекомендованих до ДВК, коливається від 5 до 82 осіб. Представлені майже всі школи, дитячі садки, лікарні, ВУЗИ і т.д.

Найбільш масове представництво від:

Стоматологічна поліклініки №7 – 55 осіб;

Поліклініки №8 – 56 осіб;

СШ №146 – 47 осіб;

СШ №148 – 9 осіб;

СШ №147 – 5 осіб;

СШ №169 – 82 особа;

СШ №135 – 45 осіб;

СШ №51 – 40 осіб;

Поліклініка №26 – 67 особи;

ХНУ – 52 особи і т. д.

Усього майже 90 закладів району.

Ні один штаб будь-якого кандидата не в змозі зробити такий підбір кадрів.

Це під силу лише виконавчому комітету Дзержинської райради. На це вказує і те що до ТВК №171 22.08.04 мабуть помилково був принесений і зареєстрований в журналі список від СШ №148.

Все це підпадає під дію ст.157, 158 КК, а також ст.186-2 КпАП України.

На підставі вище наведеного – вважаємо за необхідне:

1.відмінити рішення комісії про прийняття указаних подань;

2.помістити всі подання і заяви в сейф під особисту відповідальність голови комісії за їх схоронність;

3.за даним фактом звернутися до ЦВК з проханням утворити комісію з розслідування фактів, викладених в заяві;

4.зробити відповідну заяву до Прокуратури.

 Поділитися