MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

АР Крим: В Криму прослуховують телефони прихильників В.Ющенка

13.10.2004   
Інформацію надіслав Роман Романов
Довірена особа кандидата в Президенти Віктора Ющенка в територіальному виборчому окрузі № 1, керівник його Кримського штабу Валерій Пробий-Голова звернувся до прокурора АРК Володимира Гальцева з вимогою порушити карну справу за фактом прослуховування міліцією його квартирних телефонів.

“Мені стало відомо з компетентних та достовірних джерел про те, що мої квартирні телефони незаконно прослуховуються, що є грубим порушенням конституційних прав громадян. 32 стаття Основного Закону забороняє збирати, зберігати та використовувати конфіденційну інформацію про особу без її згоди”, – заявив Валерій Пробий-Голова.

У своєму зверненні до прокурора АРК він зазначив, що законні підстави для втручання в його особисте життя – відсутні. “Очевидно, особи, які прослуховують мої телефони, скоюють злочин, передбачений статтею 97 КПК України”, – вважає довірена особа кандидата в Президенти. “Факти все частіше вказують на те, що міліція всупереч закону та потребам суспільства з початком виборчої кампанії захопилась політичним переслідуванням замість охорони правопорядку”, – зауважив Валерій Пробий-Голова. Він також нагадав, що прокуратура досі не порушила карну справу за фактом незаконного стеження в Криму за Віктором Ющенком. “На жаль, у правоохоронних органах є чинодрали та корупціонери, готові виконати злочинні накази режиму. Але я також знаю, що серед людей в погонах вистачає чесних професіоналів, які не підуть проти інтересів громадян та народу в цілому. Саме такі люди вже найближчим часом будуть формувати обличчя оновленої міліції та інших силових структур”, – переконаний керівник штабу Віктора Ющенка. За його словами, режим Кучми-Януковича перетворив Україну на поліцейську державу, де міліціонерів більше ніж солдат, а злочинність висока. “Це й не дивно, тому що, схоже, діюча влада замовляє правоохоронцям не охорону громадян від злочинців, а захист режиму від народу будь-якими засобами”, – сказав Валерій Пробий-Голова.

“Вже восени, одразу після перемоги на виборах народного кандидата в Президенти, міліція зосередиться виключно на виконанні своїх прямих обов’язків з охорони життя, майна, прав громадян та правопорядку”, – переконаний керівник штабу.

 Поділитися