MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Не все безнадійно у справах про втручання у виборчий процес посадовцями

04.11.2004    джерело: www.maidan.org.ua
Колегія суддів апеляційного суду Рівненської області скасувала рішення Рівненського міського суду від 12 жовтня цього року і задовольнила скаргу довіреної особи кандидата в Президенти Віктора Ющенка Валерія Бейлаха, визнавши дії голови Рівненської РДА щодо втручання у виборчий процес неправомірними і такими, що не відповідають вимогам Закону України “Про вибори Президента України”.
12 жовтня 2004 р. у Рівному відбулося судове засідання міського суду за скаргою довіреної особи кандидата в Президенти Віктора Ющенка Валерія Бейлаха. Він скаржився на неправомірні дії голови Рівненської райдержадміністрації Анатолія Камінського, котрий в інтерв’ю Рівненському міжрайонному тижневику “Слово і час” фактично здійснював передвиборчу агітацію на користь Віктора Януковича. Відповідно ж до Закону України “Про вибори Президента України” це заборонено робити посадовим особам органу виконавчої влади. Суд відмовив у задоволенні скарги В.Бейлаха.

Рішення суду було надруковано у газеті “Слово і час”. Поряд з рішенням редакція помістила коментар самого А.Камінського, в якому він, зокрема зазначив: “Я повторював і буду повторювати: нинішній уряд, який очолює прем’єр-міністр Віктор Янукович, за останні роки в економічно-соціальній, гуманітарній сферах зробив набагато більше за будь-які попередні уряди”.

Валерій Бейлах подав скаргу до апеляційного суду Рівненської області.

Розглянувши надані матеріали, суд визначив, що інтерв’ю Анатолій Камінський давав як посадова особа та зазначив, що агітація може полягати не тільки в формі заклику до чогось, а і в спосіб переконувати в чому-небудь або спонукати до чогось. Тому колегія суддів вирішила скасувати рішення Рівненського міського суду від 12.01.04 і задовольнити скаргу Валерія Бейлаха, визнавши дії голови Рівненської РДА щодо втручання у виборчий процес неправомірними і такими, що не відповідають вимогам Закону України “Про вибори Президента України”.

 Поділитися