MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Студенти як об’єкт примусу

04.11.2004   
Олексій Свєтіков, м. Сєвєродонецьк
Цього листа написав один студент іншому. Ми не називаємо ні ВУЗу, ні міста – по зрозумілим причинам. Та це і не є важливим, бо встановлення авторитарної диктатури (мабуть що гірше, ніж радянська) – це загальноукраїнське явище. Цитуємо листа:

“Буквально днями випадково підслухав одну розмову, яка мене, м’яко кажучи, збентежила.

Сиджу я в кабінеті завідуючого кафедрою загальної хімії. Заходить до завідувача якийсь мужичок. Каже: “Привіт-привіт. Ось я отут із засідання у проректора. Ти ж у курсі – завтра до нас Ющенко приїжджає. Отож проректор попросив по можливості організувати навчання так, щоб студенти не потрапили на площу. А якщо будете знати прізвища тих, хто ходив – то напишіть списочек і на стіл секретарю. І там будемо вирішувати питання з приводу відрахування”.

А учора до мене брат приїжджав. Каже, що у Сєверодонецьку є така точка, де за кожен зірваний плакат Ющенко дають по 5 гривень.

А у нас на парах викладачі прямо за Януковича агітують. Недавно якісь подарунки від Януковича розігрували під другим навчальним корпусом. Ну і т.д. і т.п.”

 Поділитися