MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Харкові звільнений з роботи головний редактор інформаційного агентства “Статус-кво”

04.11.2004   
Рупор
Володимира Чистиліна звільнено з порушенням трудового законодавства.

Про чергове порушення прав людини та норм чинного законодавства йдеться у зверненні головного редактора і відповідального секретаря інформаційного інформагентства “Статус-кво” (єдиного у Харкові регіонального інформагентства) Чистиліна Володимира Івановича.

Володимир Чистилін заявив про спробу його звільнення за політичними мотивами. “Від мене вимагають подати заяву про звільнення з роботи за власним бажанням через те, що я, керівник інформагенства “Статус-кво”, відмовляюся виконувати політичне замовлення на агітацію за кандидата в президенти України Віктора Януковича.”

За словами Володимира Чистиліна, він, як головний редактор і відповідальний секретар впливового у Харкові ЗМІ, серйозно занепокоєний ситуацією, що пов’язана із свободою слова і втручанням директора агентства в редакційну політику видання. Володимир Іванович також висловив свою незгоду зі спробами тиску на журналістів “Статус-кво” і політичною цензурою, яку намагаються нав’язати колективу під час президентської виборчої кампанії.

Пан Чистилін вважає, що необ’єктивне висвітлення політичних подій в Україні, а також тенденційна подача матеріалів на підтримку одного з кандидатів у президенти є порушенням законних прав журналістів і суперечить ряду законів України, зокрема, законів “Про інформацію” та “Про інформаційні агентства”.

“Такого, як в Україні, напередодні президентських виборів, не бачили ще ніде”, – стверджують численні міжнародні спостерігачі. Говорять про це політики. Говорять правозахисники. Говорять журналісти. Говорять прості громадяни. Але для тих, хто провокує такі безчинства, здається, це лише слова. Вони впевнено продовжують робити брудні справи. Нехтувати правами людини. Порушувати чинне законодавство... А подібні заяви про порушення прав людини, схоже, не те, що не зупиняють, а, навпаки, стимулюють до нових, дедалі страшніших методів боротьби з інакомислячими.

P.S. Чистилін звільнений з роботи 29 жовтня за прогул, але з наказом його ознайомили лише 1 листопада.

 Поділитися