MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

УПЦ КП в Одесі скаржиться на тиск

16.11.2004   
Ігор Столяров, м.Одеса
Як повідомив єпископ Одеський і Балтський УПЦ Київського Патріархату Владика Яків, - за потурання владних установ вірних Київського Патріархату позбавляють храмів.
.

Як повідомив єпископ Одеський і Балтський УПЦ Київського Патріархату Владика Яків, “за потурання владних установ вірних Київського Патріархату позбавляють храмів. Коли ж ми звертаємося з проханням про захист і підтримку, нам до єпархії надходять лише відписки”.

На думку Владики Якова, “чиновники різних рівнів в Одесі і області не зацікавлені у зміцненні саме громад Української Православної Церкви Київського Патріархату”.

Єпископ Одеський і Балтський повідомив і про “відверте захоплення вірними Російської зарубіжної церкви храму Юрія Переможця, який був переданий вірним УПЦ КП міською адміністрацією у дарунок. Нас вже понад місяць не допускають до храму для проведення Богослужіння. Це дуже боляче, коли я, як керуючий Одеською і Балтською єпархією, звертався до правоохоронних органів з проханням виправити ситуацію, а отримував нікудишні відповіді”.

Владика Яків заявив, що звертатиметься за допомогою і проханням про захист майна і вірних УПЦ Київського Патріархату в Одесі “від свавілля” до Державного комітету у справах релігій, до Генеральної прокуратури і народних депутатів України.

 Поділитися