MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Как теледебати підмінили телемонологами

02.12.2004   
Інна Сухорукова, м.Харків
Подія, якої з такими сподіваннями та інтересом очікувала вся Україна, всі її громадяни, і, особливо виборці - теледебати між двома фаворитами президентських перегонів: Віктора Ющенка і Віктора Януковича - насправді скінчилась великим розчаруванням.
Події, якої з такими сподіваннями та інтересом очікувала вся Україна, всі її громадяни, і, особливо виборці - теледебати між двома фаворитами президентських перегонів: Віктора Ющенка і Віктора Януковича - насправді скінчилась великим розчаруванням. 1-ий національний канал телебачення влаштував шоу, яке не має нічого спільного з дебатами, приклади яких ми бачили декілька тижнів тому під час виборів в Америці, між Джорджем Бушем і Джоном Керрі. На 1-ому національному іміджмейкери кандидата від влади, які звісно мали «зелене світло» на цьому каналі, добре попрацювали, щоб формат передачі у 105 хвилин не виходив за формат звичайного представлення претендентами на посаду Президента своїх програм. Формат дебатів не передбачав жодного вільного кроку дебатуючими, глядачі не побачили і не почули ані обговорення програм, ані запитань одного з кандидатів до іншого. Якби саме така програма вийшла на початку передвиборчого марафону, не на його закінченні, можна було б сказати, що це доцільно. Але зараз?

Чому ж влада в черговий раз, як справжній шулер-картяр, підмінила дебати? Може тому, що її кандидат не вміє розмовляти ані зі своїм народом, ані з опонентом, якщо попередньо не вивчить текстів? Від «дебатуючих» громадяни України не почули ні запитань, ні пояснень або уточнень. Ті, у кого гаразд з пам’яттю і розумом з здивування почули від діючого прем’єра, що «введення гривні розорило українців», хоча все було навпаки - і перехід до нової грошової одиниці був чітким і найменш болісним для населення за всі роки радянської влади, що «ставка податку на прибуток становить 15 %», хоча насправді цей податок становить 25 %, що уряд Ющенка «запровадив бартер», хоча саме уряд Ющенка заборонив бартер. І відповісти на цю огульну брехню Віктор Ющенко не міг, бо такий формат створили йому телевізіонщики... Залишімо це їх сумлінню, але не маю сумнівів, що колись їх дітям та внукам буде соромно за таку поведінку.

На мою думку, Віктор Ющенко вкотре показав себе, перш за все, як економіст - фахівець високого класу, якому не соромно за діяльність під час свого недовгого прем’єрства, за своє життя чесної, інтелігентної, духовно вільної людини. Таким він і був перед нами.

І він ясно і чітко, з цифрами в руках довів те, що відчуває кожний з нас - народ дурять подачками і грабують на кожному кроці, бо ціни за час правління уряду під керівництвом В.Януковича зросли на десятки відсотків.

І, якщо не дай Боже, Президентом стане діючий прем’єр, наша країна буде посідати не 122-е «почесне» місце за рівням корупції поряд з Гватемалою і Бангладеш, а станемо «попереду всієї планети»

Ті, хто організовував «теледебати», зробили все, щоб українські громадяни, виборці не взнали нічого нового про діючого прем’єра

Але його присним підлабузникам на кшталт п.Погребінського та п. Вітренко цього здалося мало. Вони одразу після «дебатів» влаштували ще й післядію.

 Поділитися