MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Мільйонний Донецьк розправився з наметом «Пори» без суду

16.12.2004   
Намет, ввстановлений в рамках акції «ПОРИ!» «В Донецьк – із любов’ю», менш ніж через годину був розгромлений невідомими особами.

10 грудня чотири активіста громадянської кампанії «ПОРА!» встановили свій намет в центрі Донецька, біля пам’ятника Джону Юзу. Зроблено це в рамках акції — «В Донецьк – із любов’ю».

Невелике наметове містечко проіснувало менше години. До нього підійшли 100 молодих людей бандитської зовнішності та розгромили містечко. Активістів «ПОРИ!» не зачепили, але сильно побили журналіста місцевої газети «Салон Дона и Баса» Сергей Ваганов, який знімав це на фотокамеру. Камеру знищили.

Наш інформ.

***

Як повідомив активіст «ПОРИ» Остап Кривдик, 11-12-2004 в приміщенні Ворошиловського відділку міліції м.Донецька йому в присутності інших активістів та кореспондентки газети «Салон» невідома особа, можливо, співробітник відділку, погрожувала йому: «Вы здесь в Донецке на этой бандеровской мове разговаривать не будете. Если ты скажешь еще одно слово, то я отведу тебя в кабинет и …» Відразу ж активіст та кореспондентка газети «Салон» написали відповідну заяву, яку подали на розгляд міліції.

http://maidan.org.ua/

***

Городской совет Донецка отозвал свое заявление в суд против гражданской инициативы «Пора» в связи с незаконным, по мнению местных властей, установлением агитационной палатки на территории города.

Заседание суда должно было состояться сегодня утром, однако, по словам журналистов, пришедших на процесс, оно не состоялось.

Горсовет мотивирует свой шаг тем, что на сегодняшний день палатка отсутствует, следовательно, нет предмета рассмотрения.

Ранее руководитель управления по связям с общественностью горисполкома Максим Ровенский заявлял, что горсовет принимал решение о запрете проживания в палатках на территории города.

www.ostro.org

13 декабря 2004

 Поділитися