MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Британські правозахисники відзначають, що після 21 листопада було багато випадків нападів на журналістів, припинення трансляції й розсилання "темників" на Сході України

22.12.2004   

Британське правозахисне видання Index on Censorship в останньому номері дало оцінку стану української журналістики в світлі останніх подій в Україні. Видання зазначає, що вже після другого туру президентських виборів 21 листопада в Україні сталася низка випадків переслідування й нападів на журналістів, повідомляє "Німецька хвиля".

Index on Censorship пише, що роль мас-медіа є визначальною для перспектив обох кандидатів у переголосуванні другого туру президентських виборів в Україні. Протести тележурналістів після 21 листопада загалом поліпшили висвітлення подій провладними національними каналами. Проте, міжнародні організації зареєстрували багато випадків нападів на журналістів, припинення трансляції і розсилання темників редакторам. Більшість із цих інцидентів трапилася в Луганську та Донецьку – містах, що підтримували, переважно, провладного кандидата Віктора ЯНУКОВИЧА. Але вони траплялися і в інших східних містах, як-от Дніпропетровськ, Кіровоград, Суми й Харків, а також у Києві, — зазначає британський журнал. Index on Censorship цитує генерального секретаря Міжнародної федерації журналістів Ейдена ВАЙТА, який дав позитивну оцінку боротьбі українських журналістів за чесність висвітлення подій:

”Журналісти виходять із цієї конфронтації більш сильними, більш, ніж будь-коли, сповненими рішучості боротися за свої права. Що б не сталося в наступні дні, журналістська громада є єдиною в тому, аби домагатися політичного невтручання в журналістику та її незалежності”.

(Київ, 9 грудня, УНІАН)

 Поділитися