MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Заарештовано видавця газети “Бізнес”

22.12.2004   

22 жовтня затримано і поміщено в ізолятор тимчасового утримання Сергія Мельничука, президента компанії «Бліц-Інформ». Затримання стало результатом кількамісячного тиску на відоме ділове видання – газету “БІЗНЕС”

Тиск на “БІЗНЕС” і видавництво «Бліц-Інформ» посилився у березні цього року, коли за вказівкою Генпрокуратури були відкриті кримінальні справи за надуманими і бездоказовими звинуваченнями.

Причиною атаки на газету і видавництво, яке випускає багато інших періодичних видань, стала, в першу чергу, незалежна позиція газети “БІЗНЕС”, яка захищала права підприємців, критикувала нецивілізовані методи податкової адміністрації та друкувала поради, як протистояти цьому.

В перебігу слідчих дій співробітники податкової міліції і прокуратури грубо порушували процесуальні норми та особисті права співробітників та журналістів «Бліц-Інформу». Зокрема, під час так званого слідства деяким журналістам “БІЗНЕСУ” невідомі особи постійно погрожували фізичною розправою

(22-10-2004 21:58 Майдан-ІНФОРМ http://maidan.org.ua/static/news/1098471539.html)

 Поділитися