MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

“Репортери без кордонів” закликають до швидкого рослідування побиття журналіста в Кіровoграді

22.12.2004   

Міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" закликала Україну провести швидке розслідування нападу на журналіста Геннадія Рибченкова (газета "Україна-Центр"), який стався 25 листопада в Кіровограді.

Як повідомили УНІАН в організації, нападники обвинуватили журналіста у тому, що він пише статті проти кандидата в Президенти Віктора Януковича.

"Безумовно, цей напад було спровоковано професійною діяльністю Геннадія Рибченкова", — заявляє організація в листі до міністра внутрішніх справ України Миколи Білоконя і зазначає: "Ми вимагаємо проведення швидкого і повного розслідування, і щоб винні в нападі понесли повну відповідальність".

"Репортери без кордонів" заявляють, що число нападів на журналістів в Україні збільшується з кожним роком, і систематична безкарність людей, які здійснюють напади, може стати дуже небезпечною для всієї преси в нинішньому політичному контексті".

Як повідомляв УНІАН, Г. Рибченков увечері 25 листопада повертався додому з мітингу на підтримку Віктора Ющенка, що проходив на центральній площі Кіровограда, а його вже чекала група молодчиків з характерною зовнішністю(у Кіровограді їх вже звично називають гоблінами). Заздалегідь уточнивши, чи дійсно перед ними Геннадій, вони почали його жорстоко бити. При цьому декілька разів прозвучала знакова фраза: "Тепер писатимеш тільки за Януковича". Повідомити колег про те, що сталося, журналіст зміг тільки через півтори доби.

Це вже далеко не перший випадок нападу на журналістів у Кіровограді. Недавно побили журналіста телекомпанії "Стимул", що ретранслює "5-й канал" Олександра Дануця. За декілька днів до другого туру голосування на центральній площі міста було вчинено напад на провідних журналістів "Украина-Центр" Г. Рибченкова і Оксану Гуцалюк, а також на журналіста Руслана Худоярова, які прийшли на концерт на підтримку В. Януковича з помаранчевою символікою. Напад на журналістів відбувався прямо на очах у міліціонерів, які стояли неподалік (UNIAN).

(29-11-2004 21:12 Майдан-ІНФОРМ

http://maidan.org.ua/static/news/1101755542.html)

 Поділитися