MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

130 ув’язнених Кагарлицької виправної колонії №115 оголосили безстрокове голодування

22.12.2004   

Міжнародна громадська організація “Міжнародна ліга захисту прав громадян України” повідомляє, що сьогодні, 23 вересня, 130 ув’язнених Кагарлицької виправної колонії №115 Держдепартаменту України з питань виконання покарань в Київській області оголосили безстрокове голодування.

Ув’язнені вимагають спинити репресії проти керівництва колонії, яке завадило планам генпрокурора України Г.Васильєва відібрати у колонії територію господарського призначення, що може призвести до розформування виправного закладу.

За словами голови правління “Міжнародної ліги захисту прав громадян України” Едуарда Багірова, сьогодні на територію колонії прибули представники Кагарлицької райпрокуратури із намаганням взяти під варту начальника колонії П. Варенка по кримінальній справі, сфабрикованій за особистою вказівкою генпрокурора Г. Васильєва.

Історія почалася влітку цього року, коли до голови правління міжнародної громадської організації “Міжнародна ліга захисту прав громадян України” Едуарда Багірова з колективним листом звернулося 130 увязнених та 60 співробітників виправної колонії №115 з приводу розформування цієї установи.

20 серпня 2004 року делегація Ліги відвідала колонію №115 та виявила, що загроза ліквідації виникла через наміри Генеральної прокуратури України відібрати закріплену за колонією землю загальною площею 1197,5 га, яка була виділена колонії в постійне користування з виконанням вимог українського законодавства і знаходиться у власності держави.

Стало відомо, що генеральний прокурор Геннадій Васильєв надіслав листа № 13-358 від 16.07.04 голові Київської обласної державної адміністрації Анатолію Засусі з пропозицією передачі землі Генеральній прокуратурі для ведення сільської, лісової та водяної господарської діяльності (чим же, як не саме цим, а ще виробництвом памперсів, повинна займатися Генеральна прокуратура, - прим. Майдан-Інформ).

“Міжнародна ліга захисту прав громадян України” стверджує, що “цей лист генпрокурора порушує статті 154, 84 пункт "Г" частини третьої, пункт "Е" части четвертої Земельного кодексу України та ст.13 Конституції України”, і “якщо Київська облдержадміністрація виконає протизаконні вимоги Генерального прокурора, в Україні буде створений прецедент злочинного посягання вищого наглядового органу на закони і Конституцію України”.

Едуард Багіров надіслав листи президенту України Л. Кучмі, прем’єр-міністру В. Януковичу, омбудсману Н. Карпачовій, керівникам фракцій Верховної Ради України “Регіони України" Р. Богатирьовій та "Наша Україна" В. Ющенку з проханням застосувати невідкладні заходи впливу на рішення Генеральної прокуратури, яка зазіхає на законність та конституційний порядок в Україні.

(23-09-2004 15:32 Майдан-ІНФОРМ

http://maidan.org.ua/static/news/1095942728.html)

 Поділитися