MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Знову беззаконня - у Донецьку хотіли вбити дівчину

01.02.2005   
Провина дівчини була в тому, що вона носить помаранчевий колір, а на Донеччині нібито цього робити не можна

6 грудня ввечері, близько 19 години у Дружківці Донецької області стався прикрий інцидент. Активістка «ПОРИ» Юля йшла по місту у помаранчевому шарфику. До неї причепилось двоє нетверезих молодиків, які почали ображати дівчину за те, що вона носить помаранчевий колір, що на Донеччині нібито цього робити не можна. Дівчина не дала себе ображати і сміливо відповіла, що має право носити речі якого завгодно кольору і що підтримує Ющенка, що це її особиста справа, що носити і за кого голосувати.

У відповідь на це один із молодиків дістав ножа і хотів порізати шарфик на шиї у дівчини. В останній момент дівчина ухилилась, а молодик зачепив свого собутильника, який стояв поруч. Дівчина втекла. Проте, на цьому історія не завершилась. Ввечері того ж дня до неї додому завітала міліція. Юлю заарештували та привели до відділку, де вона і провела ніч.

Вранці дівчину випустили під підписку про невиїзд. Дівчину звинуватили у тому, що вона напала з ножем на двох хлопців, проти неї було порушено кримінальну справу.

Причиною такого брутального беззаконня на переконання одного з місцевих активістів «ПОРИ» є той факт, що Дружківка належить до 60-го виборчого мажоритарного округу, депутатом по якому є пан Зубанов, який нещодавно заявив, що відмовляється від депутатства. Подейкують, що цей округ звільняють для Януковича. Тому тут і відбувається використання найбрудніших методів.

09-01-2005,Дружківка

 Поділитися