MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ямпільський районний суд 19 листопада під головуванням судді Желіховського розглянув скаргу нашого власного кореспондента Василя Кізки, суть якої викладена в статті журналіста 27 жовтня під назвою «До такого абсурду ще не додумувалася жодна рада». Рішення вже є

22.02.2005   

В ньому, зокрема, сказано: «Визнати дії Ямпільської районної ради по відмові у акредитації Кізки В.В. неправомірними. Визнати рішення сесії Ямпільської районної ради від 3.09.2004 року в частині відмови Кізці В.В. в акредитації при райраді незаконними. Зобов’язати Ямпільську райраду Вінницької області акредитувати Кізку В.В. — кореспондента Вінницької обласної газети «33-й канал».

Тепер наш журналіст має право подати і цивільний позов до Ямпільської райради, і стягнути з неї моральні збитки. В. Кізка працює власкором нашої газети і по Могилів-Подільському, Чернівецькому, Томашпільському районах. До їх владних структур ним кілька місяців тому були подані аналогічні заяви про акредитацію. На них, в порушення законодавства, відповіді не одержано і досі. Отож, цілком можливі у найближчий час судові засідання і в цих районах за скаргами нашого журналіста про порушення владою його прав. Про рішення і цих судів ми обов’язково проінформуємо наших читачів, адже боротьба за повноцінну присутність недержавних ЗМІ в органах місцевої влади має значне соціальне і політичне значення.

Тим часом, як не дивно і не смішно, Ямпільська районна рада не згодилася з рішенням Ямпільського районного суду і ... звернулася з касаційною скаргою до обласного Апеляційного суду. На розгляд цієї справи ми запрошуємо всіх колег з обласних і центральних ЗМІ (редакція «33-го каналу»).

P.S. Цікаво, чи взагалі хтось із депутатів Ямпільської райради знає, що таке закон?..

(“33-й канал”, м. Вінниця, №2, 5 січня 2005 р.)

 Поділитися