MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Рівненському міському суді має відбутися судове засідання за позовом депутата Верховної Ради Василя Червонія до “Рівенської газети”

22.02.2005   
Тарас Башняк

Як повідомила редактор газети Ольга Ільчук, пан Червоній просить суд визнати недостовірною інформацію, опубліковану в “Рівенській газеті” 17 грудня 2004 року в колонці редактора із заголовком “Бабай під рівенським соусом”. Стаття починається словами: “Якщо маленьких дітей батьки лякають бабаєм, то значну частину населення Рівенщини – політиком і народним депутатом Василем Червонієм... Напередодні виборів у поштових скриньках рівняни могли знайти листівку, на якій було написано: “Якщо ви обираєте його (тобто В. Ющенка, – “Газета”), то обираєте й цього (Василя Червонія, – “Газета”)”.

Василь Червоній просить суд зобов’язати редакцію, засновника та видавця газети ТОВ “Видавничий дім ОГО” опублікувати спростування та попросити пробачення у депутата на сторінках видання, а також відшкодувати завдану моральну шкоду в сумі 50 тис. гривень.

Окрім того, пан Червоній просить суд визначити міру провини кожного з відповідачів і стягнути штраф з них за заподіяну йому моральну шкоду. Народний депутат вважає, що наведені в публікації дані поставили під сумнів його честь, гідність, моральні, професійні та ділові якості.

Як повідомила Ольга Ільчук, зазначена в позові депутата Червонія сума ставить під загрозу подальше існування видання.

Як інформує агентство “Українські новини”, раніше журналісти Рівенської області закликали лідера блоку партій “Наша Україна” Віктора Ющенка засудити дії Василя Червонія. За словами голови комітету Рівенського незалежного медіа-профсоюзу Сергія Штурхецького, приводом до звернення був інцидент між Червонієм і головним редактором рівенської обласної газети “Панорама” Миколою Кульчинським, який стався 14 серпня, коли Червоній і Кульчинський побилися у приймальні депутата. Пан Штурхецький зазначає, що конфлікт спричинила публікація в підконтрольній Червонію газеті “Волинь” образливої для Кульчинського статті.

(“Львівська газета”, №12, 24 січня, 2005 р.)
 Поділитися