MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Чи будуть 15 січня "маски" у виправних закладах Вінниччини?

22.02.2005   
Андрій Власенко

“Маски” — це так званий "профілактичний засіб" до всіх ув’язнених, який, кажуть, проводиться 3-4 рази на рік

Суть їх полягає в тому, що дебелим хлопцям у формі і у масках наказують періодично брати в руки кийки, вриватися у камери виправних закладів і дубасити всіх, хто там є, по чому попало.

Приводом для “профілактики” може бути що завгодно. Зокрема, “неправильне” голосування на виборах Президента.

Люди, наближені до керівництва виправної системи Вінниччини, допускають, що “святкові маски” можуть трапитись 15 січня. Зважаючи на те, що у багатьох виправних закладах дійсно голосували не так, як було потрібно начальству, масове побиття в’язнів цілком можливе.

Ходять розмови, що після цих “масок” траплялися каліцтва і смертельні випадки.

Якщо ж пригадати, що у тих самих камерах сидять і за свиню чи мішок селітри, то навряд чи така профілактика виправдана.

Зрештою, люди у виправних закладах — це теж наші, українські люди, вони й так своє отримали, для чого ж застосовувати до них такі звірячі методи?

P.S. Правозахисні громадські організації Вінницької області отримали цю інформацію із джерел, яким можна довіряти, і готові до моніторингу ситуації у виправних закладах щодо “масок”.

Однак, у керівництва виправної системи області, через правдиве відображення газетою дійсності, вороже ставлення до “33-го каналу”. Тому, напевно, і цього разу замість вжиття належних заходів керівництво цієї структури знову затіє із редакцією судову тяганину. А чому б і ні? Потрібно ж за народні гроші прокурорам чимось займатись...

(“33-й канал”, м. Вінниця, №3, 12 січня 2005 р.)

 Поділитися