MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Кіровоградщині з’явився ще один вирок за фальсифікацію

08.04.2005   
УНІАН, 28.03.2005
До 3 років позбавлення волі засудив Петрівський районний суд Кіровоградської області голову дільничної виборчої комісії №168 Територіального виборчого округу №104 за фальсифікацію результатів голосування в першому турі виборів Президента України.

Кримінальна справа була порушена 22 грудня 2004 року прокурором Петрівського району за фактом підлогу виборчих документів за ознаками злочину, передбаченого ст. 158 ч.3 Кримінального кодексу України.

У ході розслідування було встановлено, що 31 жовтня минулого року близько 19.30 на виборчій дільниці № 168 територіального виборчого округу № 104 із залу для голосування зникла скринька із бюлетенями та 45 виборчих бюлетенів.

Згодом їх виявили члени дільничної комісії в сусідній кімнаті, при цьому 45 бюлетенів були заповнені одним чорнилом та одним почерком.

Прокуратурою встановлено, що всі означені бюлетені заповнені головою комісії, при цьому остання внесла недостовірні дані щодо особи, яка їх видала, та власноруч поставила відмітки про голосування за кандидата на пост президента України Віктора Януковича.

Вироком суду жінку визнано винною у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.158 Кримінального кодексу України. Судом застосовано ст. 69 ККУ (призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом) і призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі із забороною займатися діяльністю, пов’язаною із виборами протягом трьох років.

Вирок суду поки не набрав законної сили і може бути оскарженим

 Поділитися