MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Цей документ, на думку голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, претендує на універсальність. І, як його попередники авторства старої влади, стане обов’язковим для виконання журналістами

09.05.2005    джерело: obozrevatel.com
Микола Томенко

Я неодноразово стверджував, що після перемоги Віктора Ющенка на президентських виборах практика темників в українських ЗМІ буде рішучо припинена. У зв‘язку з тим, що автори технології "темників" уже не працюють в органах влади України, вважаю за необхідне видати універсальний темник. Він дасть відповідь на питання, якою буде політика Президента України Віктора Ющенка в інформаційній сфері. Подаю цей темник за стандартною схемою цих документів, до якої за два з половиною роки встигли звикнути українські журналісти.

Вірю, що цей темник буде останнім  в Україні: 

Подія. Представники нової опозиції провели захід чи оприлюднили заяву.

Коментар. Тема важлива і актуальна. Аналітики вважають, що інформація про цю подію потрапить у випуски новин.

Подія. В Україні відбувається суспільно-політична, економічна, культурна чи інша подія.

Коментар. Аналітики вважають, що ЗМІ при ухваленні рішення щодо висвітлення цієї події будуть виходити з принципу її суспільної значимості та діяти на власний розсуд.

Подія. Президент Віктор Ющенко та Уряд Юлії Тимошенко реалізують свою програму та добросовісно здійснюють свої обов‘язки.

Коментар. Відсутній до всієї даної теми. 

Подія. Президент чи Уряд не виконують положення своєї програми.

Коментар. Тема важлива і актуальна. Аналітики вважать, що сюжет вийде одним з перших у програмі новин, буде розгорнутим, з коментарями опозиції. Давати сюжети в ефір суворо без жодного узгодження.

Подія. В Україні робиться спроба відновити практику цензури чи темників.

Коментар. Тема вкрай актуальна. Аналітики вважають, що ЗМІ при її висвітленні будуть дотримуватися наступних логіко-інформаційних рамок:

а) ЗМІ в Україні є і будуть незалежними;

б) спроба запровадження цензури, і темників зокрема, карається відповідно до Кримінального кдексу України;

в) виконання темників та інших цензурних вказівок є приниженням гідності журналістів і українського народу.

(2005-02-02 | 09:23:23,

 Поділитися