MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Наступного тижня керівництво соціально-гуманітарного блоку уряду планує провести нараду стосовно подальшої долі Укрінформу, "Урядового кур’єра" та інших мас-медіа, які фінансуються безпосередньо з Державного бюджету

09.05.2005   

Про це повідомив 16 лютого, відповідаючи на запитання журналістів, віце-прем’єр-міністр України Микола Томенко. "Ми хочемо спочатку заслухати пропозиції самих інституцій, які працюють, — я маю на увазі Укрінформ, Держкомтелерадіо, "Урядовий кур’єр". Подивимося, яка їхня позиція, який, скажімо, коефіцієнт готовності до реформування, а потім будемо приймати наше рішення", — зазначив віце-прем’єр.

Водночас Микола Томенко повідомив про своє бачення розв’язання ситуації щодо зазначених інституцій. Так, подальшу долю Держкомтелерадіо Микола Томенко бачить у значному скороченні комітету. "Необхідно, щоб Укрінформ був невеличким агентством, яке більше б працювало з органами державної влади, можливо, в міжнародному контексті. Я думаю, це велика розкіш мати в бюджеті понад 11 млн. гривень", — зауважив віце-прем’єр-міністр стосовно цієї структури.

За словами Миколи Томенка, є пропозиції до Верховної Ради скоротити бюджетне фінансування "Голосу України" та до Держсекретаря припинити бюджетне фінансування "Президентського вісника". "Президент має спілкуватися з усіма медіа на рівних, а не через якесь ЗМІ", — заявив він.

Стосовно регіональних та муніципальних ЗМІ, Микола Томенко пропонує надати їм можливість самостійного розвитку, про що, за його словами, він уже повідомив у своєму зверненні до голів облдержадміністрацій та міських голів.

(“Кримська світлиця”, №8, 18.02.2005)

 Поділитися