MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Донецький телеканал заявляє про політичний тиск і просить захисту

09.05.2005   
Олег Байда
Телеканал "Київська Русь" (КРТ) має намір звернутися до Генеральної прокуратури України та керівників держави по захист його прав від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Про це заявила гендиректор КРТ Олена Скидан.

Зокрема, за словами адвоката Андрія Січка, канал просить Генпрокуратуру порушити кримінальну справу стосовно посадових осіб Нацради у зв’язку з невиконанням ними рішення суду про розширення частот мовлення каналу й заподіянням шкоди його діловій репутації.

"Напевно все це відбувається тому, що канал почав здійснювати мовлення з Донецька й Донецької області, географічна приналежність каналу позначилася на його долі", — вважає Олена Скидан.

У травні минулого року Нацрада схвалила план розвитку "Київської Русі", що передбачав розширення частот мовлення. Однак, КРТ так і не одержав документи на ці частоти. У жовтні Київський господарський суд зобов’язав членів Нацради виконати своє рішення й видати відповідну документацію. Однак рішення суду залишається невиконаним. За словами гендиректора каналу, співробітники КРТ вважають "неприпустимим таке ставлення до себе з боку державних органів і розцінюють це як факт політичного тиску й порушення законодавства про телебачення".

Заступник голови Нацради Віталій Шевченко раніше заявляв, що виконання судового рішення про видачу КРТ нових частот завдало б прямих збитків державі в розмірі більш як 800 тис. гривень, не враховуючи шкоди інформаційній безпеці загалом.

("Голос України", №1002, 2005.02.10)

 Поділитися