MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Невже почалося цькування телеканалу "Інтер"?

09.05.2005   
Колишній співвласник Інтеру, а нині Державний секретар України Олександр Зінченко прокоментував заяву шеф-редактором інформаційно-аналітичного відділу каналу "Інтер" Олексія Мустафіна.
Зінченко вважає, що заява не має під собою підстав, і взагалі, компанія явно спізнилася у своїй ході до сучасного інформаційного простору. І їй потрібно шукати своє місце в ньому. Потрібно займати більш серйозну позицію а не грати в ображених, — зазначив він. І якщо з президентом їздять 12-14 журналістів, це не означає, що "Інтер" має їздити в кожну поїздку. На думку Зінченка, у питанні відкритості "влада випереджає всі попередні влади".
7 лютого Олексій Мустафін заявив про дискримінацію каналу. За його словами, журналістам "Інтеру" відмовили у акредитації на заходи, пов’язані з візитом президента Віктора Ющенка до Страсбургу відразу після його інавгурації, а також не пустили телекамери на перше засідання Кабінету Міністрів під головуванням новопризначеного прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, що відбувалось 4 лютого у приміщенні Верховної Ради.
Телеканалу явно дають зрозуміти, що він повинен перейти від критики на адресу влади до більш лояльних репортажів. Слова про те, що канал повинен шукати своє місце у сучасному інформаційному просторі, наводить на думку, що п.Зінченко вирішив повернути собі власну частку каналу, а потім показати, яким чином потрібно висвітлювати інформацію, щоб знайти своє місце в інфопросторі. І в даному випадку якось не дивним виглядає факт одночасної атаки на канал з судовими позовами з різних боків. Зокрема, активіст Закарпатської ПОРИ Віктор Щадей подає в суд на "Інтер". Тим часом, вже завтра будуть продовжені слухання справи щодо позову Павла Лазаренко до телеканалу "Інтер". Крім того, народний депутат Олег Тягнібок заявив, що має намір подати до суду на ряд ЗМІ і, в першу чергу, до телеканалу "Інтер". Всі ці позови можна було б зрозуміти, однак, щось надто багато випадковостей водночас наводять на думку, що почалося цькування одного із загальнонаціональних каналів.
Таким чином, "Інтер" зараз потребує підтримки і розуміння з боку інших ЗМІ, які хочуть бути незалежними.

(Feb 9 18:37:17 2005
http://zmi.kiev.ua/content/view/1840/2/)
 Поділитися