MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Резонанс. "Дайош назад цезуру..." ("МУ", №22, 25.02.2005). Мороз підбурив Литвина на помилку

09.05.2005   
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин не виключає, що зробив помилку, підписавши звернення до ЗМІ із закликом припинити інформаційні війни та дискредитацію нової влади.

В інтерв’ю журналістам Литвин розповів, що до нього звернувся лідер соціалістів Олександр Мороз і дуже наполегливо просив підписати цей лист.

"Я підписав його через те, що мою увагу привернуло кілька положень щодо того, що деякі люди продовжують жити чварами, інтригами, інсинуаціями. Коли я підписував, я думав, що, можливо, людям, які навіть підписують це, буде також застереженням", — пояснив спікер.

При цьому Литвин наголосив, що, можливо, він зробив помилку: "Я думаю, що я, можливо, зробив помилку, я злегковажив і піддався активній пропозиції це зробити".

23 лютого Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, голова ВР Литвин, віце-прем’єри Роман Безсмертний і Микола Томенко та міністр юстиції Роман Зварич звернулись з листом до співвітчизників, політиків та журналістів із закликом припинити інформаційні війни та дискредитацію нової влади. Лист ініціював лідер Соціалістичної партії України Мороз.

("Молодь України", 2005.03.01)

 Поділитися