MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Справа про бабая

09.05.2005   
Тарас Башняк
Судовий позов народного депутата, а віднедавна нового губернатора Рівенщини Василя Червонія до місцевої “Рівенської газети” призвела до чергової журналістської акції в центрі Рівного.

Нагадаємо, що причиною судового позову стала редакційна стаття, в якій журналісти порівняли Василя Червонія з бабаєм.

Акція, аби домогтися чесного суддівства, розпочалася в п’ятницю на Театральній площі, повідомила “Газету” редактор видання Ольга Ільчук. За її словами, під час акції на площі зібралися і прихильники видання, і прихильники нового губернатора. Останні, за її словами, поводяться дещо агресивно, а одна з прихильниць Червонія, пані Поліна, пообіцяла молитися в церкві(!), “щоб вам (журналістам) була смерть”! А в суботу інша пані кинулася виривати помаранчеві прапори, забирати списки з підписами рівнян на підтримку перенесення судового слухання в інший регіон, поливаючи протестантів лайкою. Втихомирити заповзяту прихильницю вдалося лише з допомогою міліції.

Інша ж частина людей підтримує видання і засуджує дії губернатора. До того ж, серед різних пропозицій були навіть прохання збирати підписи за зняття Василя Червонія з посади губернатора. “Слово “бабай”, на яке пан Червоній образився, виглядало похвалою порівняно з тим, як висловлювалися про нього люди на площі”, – стверджують газетярі.

Учора місцевий суд Рівного вирішив перенести розгляд справи за позовом голови Державної адміністрації Рівенської області Василя Червонія до “Рівенської газети” в Ківерцівський районний суд Волинської області.

(“Львівська газета”, №38, 1 березня, 2005 р.)

 Поділитися