MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Активіст "ПОРИ" подав позов до суду на мера і телеканал "Інтер" за наклеп

09.05.2005   

Aктивіст Закарпатського відділення громадянської кампанії „Пора" Віктор Щадей подав позов до суду на мера Ужгорода В. Погорєлова та телеканал „Інтер" за наклеп. Як повідомили УНІАН у прес-службі „Пори", позов пов’язаний з поширенням неправдивої інформації про активістів „Пори", які 28 січня 2005 року закидали В. Погорєлова яйцями. Відразу ж після цього міський голова заявив, що в нього кидали камінням. Це ж саме він заявив і журналістам, зазначає прес-служба. „Протягом всього часу діяльності про громадянську кампанію „Пора" з боку представників злочинного режиму поширювалась брехня, яка нерідко перетворювалася на абсурд. Наших активістів арештовували, висуваючи безглузді звинувачення. Ця неправда тиражувалась олігархічними ЗМІ, які переступали всі можливі моральні межі", — йдеться у заяві В. Щадея.

Активіст кампанії повідомив, що "Пора" прагне, "аби брехня Погорєлова та „Інтера" про „кам’яні яйця" була останньою брехнею в українських ЗМІ". "Наш судовий позов сприятиме цьому", — вважає В. Щадей. Як повідомляв УНІАН, 28 січня на сесії Ужгородської міської ради активісти "Пори" В. Щадей і Любомир Лазар закидали міського голову В. Погорєлова яйцями. Після цього прес-служба Ужгородської міськради повідомила, що "серед кинутого були й інші предмети".

До речі. США хотіли критикувати Ющенка за "Інтер", але виявилось, що ні за що

США будуть критикувати новий уряд України так само, як і старий, якщо він буде повторювати помилки старого.

Про це заявив посол США в Україні Джон Гербст, виступаючи на конференції "Україна, ЄС і Росія: виклики й можливості для нових відносин" у Києві.

За його словами, США були стурбовані повідомленнями ЗМІ про те, що журналістів телеканалу "Інтер" нібито не пустили на заходи за участю Ющенка.

США також були стурбовані повідомленнями ЗМІ про наміри уряду зафіксувати ціни в аграрній сфері, що могло б перешкодити формуванню ринкової економіки.

За словами Гербста, США перевіряли обидва повідомлення, і вони виявилися

неправдивими.

("Молодь України", 2005.02.15)

 Поділитися