MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Депутатів запрошують у колонію

01.06.2005   

Побувати в колоніях області і ознайомитися з умовами проживання ув’язнених запросив депутатів облради заступник начальника управління державного департаменту з питань виконання покарань у Рівенській області Василь Рига.

—“Зеки” — теж люди і так само потребують їжі, тепла, побутових умов, — наголосив пан Рига. За його словами, нині держава фінансує утримання спецконтингенту лише на 25 відсотків. Окрім незадовільних побутових умов, відсутності нормального харчування, ув’язнені масово хворіють на туберкульоз. Коштів для їх лікування немає. Відтак обласна рада має зважити на цю ситуацію і допомогти з коштами.

— Нам більше нікуди звертатися, — констатував пан Рига.

Депутатська комісія у відповідь змилостивилася виділити 40 тис. гривень лише на одну з програм. Можливо, на ту програму, яка передбачає забезпечення закладів з виконання покарань якісною питною водою. Гроші для колоній надійдуть, якщо депутати обласної ради завтра на своїй сесії затвердять цю пропозицію комісії.

(“Рівне вечірнє”, №29, 19-4-2005)

 Поділитися